Matning kategorin/Mitt handikapp

Varför måste CP hindra än från att klara saker själv ibland? Jag vill också kunna mata Elliot och få hålla flaskan utan att glida, för att min hand är bångstyrig. Det var så härligt den gången jag matade min bror, men sen dess har jag inte gjort det, för att jag vet att det är svårt att hålla och att jag anstränga mig. Jag vill också säga ”jag vill mata min bror”, och få honom i knät och mata alldeles själv med flaskan, också kan mamma och Marko laga mat. Varför kan det inte vara så? Jag vill… Man kan ju alltid öva, men det har inte blivit så känner jag, jag har inte dålig självkänsla alls men jag känner ”varför kan inte jag?” ibland. Men som tur är så tänker jag inte på det så mycket.

Sen blir det grymt när han börjar sitta vid bordet, för då kan jag mata han med skeden, när han börjar med smakportioner.

alice mattar2

Bookmark the permalink.

5 Responses to Matning kategorin/Mitt handikapp

 1. Pappa says:

  Visst hade det varit enklare för dig utan ditt handikapp, men glöm aldrig att du har så otroligt många andra fantastiska egenskaper som gör dig till den underbara människa du är. Puss på dig min fina dotter! :-)

 2. Eva says:

  Alice jag håller med din pappa helt och hållet, kunde inte säga det bättre. Du är en helt underbar tjej, glöm inte det!
  Puss o kram

 3. Annika Adelborg says:

  Alice, det är klart att du kommer att kunna mata Elliot, jag kom att tänka på ett hjälpmedlen som finns som man kan sätta på flaskor som gör att det blir lättare att hålla, ska kolla upp detta!
  Jag såg ett program på tv från England om en kvinna som saknade armar och var förlamad i benen, hon hade en liten dotter och väntade sitt andra barn, hon använde munnen till det mesta, tex, byta blöjor helt fantastiskt att se!
  Du kommer att få mycket bebisar att träna på!
  Puss och kram min super Brallis

 4. Lovisa says:

  Jag förstår exakt hur du känner! Ibland blir man så irriterad/ledsen när man inser att det finns saker man inte kan göra. Precis som du säger så går man inte och tänker på det man inte kan hela tiden. Det är däremot när dessa stunder uppenbara sig som man kan känna en hopplöshet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *