Min födelsedag! 16-årsdag!

I måndags var det min 16-årsdag! Min födelsedag! Dagen började med att jag vaknade upp hos mormor och morfar. Det var så fint väder även i måndags så jag åt min födelsedagsfrukost med mormor och morfar ute i deras uterum, det var så härligt. Jag fick en till födelsedagspresent av de, det var en jättefin och stor väska. De brukar alltid sätta in mig i tidningen också, och det hade de gjort i år med, så det var en liten present också tycker jag! Efter den lugna och härliga frukosten gjorde vi iordning oss. Vi åkte nämligen till Ekhagens Forntidsby där vi har varit innan tillsammans, jag har även varit där med skolan i mellanstadiet. Men när vi var där senast så gick vi runt själva och tittade. Men nu gick vi runt med en guid och några andra, det var mycket bättre för då slapp man läsa om allt och man kunde lyssna och lära sig mer, så det var kul. Den guiden var jättebra också. Det var jättefint att gå där, det är utomhus jämte en sjö. Man går igenom alla olika tider (järnåldern, bronsåldern osv) också berättade hon vad som var speciellt med de olika tiderna, och så fick man se hur de bodde på den tiden, vart de sov och så, det var jätteintressant. De hade även djur på den tiden, till och med i deras hus/hyddor. De hade även riktiga djur på gården bland annat grisar som man fick se när de matades. Det blir annat än om man går själv, man lär sig mycket mer av att ha en guid. Så i de flesta husen eller rättare sagt hyddorna som vi var inne i så var det en eld i mitten och massor utav sovplatser runt om, de var ganska stora familjer på den tiden. I vissa hyddor hade de också djur bredvid där de sov. Men det var ganska mörkt för de hade ju bara elden som värme och som ljuskälla. När vi hade gått igenom alla tider så var vandringen slut.

Jag, mormor och morfar bestämde oss för att åka till ett ställe som hette Basta kvarn. Det var så fint där, bredvid restrangen var det en stor gräsplätt med bord sen var det ett litet vattenfall som gick till en bäck som rann i mitten. Det gick jättefina små broar som gick över till andra sidan där man också kunde sitta och äta. Det var så mysigt och fint. Vi satt på andra sidan över broarna och åt varsin god paj. Dit vill jag fler gånger! Sen åkte vi hem till mormor och morfar och tog lite kaffe och glass innan mormor körde hem mig.

På förmiddagen ringde en blomsterbutik till mig och sa att de skulle leverera ett blombud till mig på eftermiddagen (jag har aldrig fått ett blombud, så jag blev jättespänd) så när vi krom hem låg det en jättefin bukett utanför dörren från farfar och Carin till mig, det var så gulligt av de. Sen i låg det en burk med fyra goda lyxchoklad i. Sen kom mamma och Elliot hem och efter en stund åkte mormor hem.

Sen ringde pappa och sa grattis i telefon, han sa att vi ska ut och äta på fredag. Så han, Jenny och kidsen bjuder mig på födelsedagsmiddag i Borås på fredag, det ska bli jättemysigt tycker jag!

På kvällen hade jag beställt lasagne till födelsedagsmiddag, så det åt vi ute på altanen. Efter vi hade ätit fick jag en till present och det var en tavla med en tv på. Jag ska få en tv till RG av mina fyra föräldrar stod det, det var jättesnällt, jag blev så tacksam och glad. Sen satt jag och götta på balkongen ända tills solen gick ner, och jag fick en bit tårta som blev över från kalaset, den var ännu godare i måndags, mums. När det blev kyligt ute satte vi oss inne i sofforna och myste och spelade låten ”Hon närsexton år idag” :)

Jag hade en fantastisk födelsedag och en jättemysigt kväll med familjen!

Tack så jättemycket ännu en för alla fina sms, grattishälsningar på Instagram och Facebook! Ni gjorde min dag ännu bättre! <3

Så fint!

<3

En jättefin hydda!

Djur på Ekhagens Forntidsby

Födelsedagsmiddag!

Tack så mycket!

Så fin! <3

Såg ni mig? :-)

Bookmark the permalink.

One Response to Min födelsedag! 16-årsdag!

  1. Annika Adelborg says:

    Åh, vilken fin födelsedag Alice och tack för bilderna också 😍 ha det så gott 😍😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *