Min framtid? #2

I mitt förra inlägg pratade jag om vad jag tänker kring bostad, stöd, LSS, servicebostad med mera, och att vi har bollar igång kring det.
I detta inlägget tänkte jag fortsätta lite på det spåret, fast jag ska fokusera på assistansen eller stödet. Så om ni inte har läst mitt inlägg ”Min framtid #1” så är det bra om ni gör det så ni hänger med i detta inlägget.

Iallafall så stannade jag i förra inlägget där jag berättade om att jag och en utav mina kontaktpersoner här på elevhemmet skulle sätta oss ner och prata kring vad jag behöver assistans med osv.
Jag tänkte i början att jag behöver inte hjälp med så jättemycket, jag är ganska så självständig, det är bara några små saker i vardagen som jag behöver hjälp med.
Men vi skrev faktiskt ner rätt mycket som jag inte har tänkt på att jag behöver stöd med. Jag klarar av mycket själv, jag är väldigt självständig även om jag behöver ha hjälp med vissa saker.
Men den största saken här är nog mest att jag måste spara på min energi, jag blir fort trött pågrund av min CP-skada och det måste jag tänka på och väva in i det här. Det går åt så extremt mycket energi när jag lever mitt liv.

Vi diskuterade en dag i framtiden, vi fantiserade om hur en dag kan se ut.
Ja, då ska jag gå upp och göra ordning mig, ta fram frukost, göra min frukost, ställa undan min frukost, ta på mig skor och ytterkläder och sen göra en dag på jobbet. Sen när jag kommer hem och är trött efter en dag ja då ska jag ställa mig och laga middag, sen efter middagen är det massor utav disk som står och väntar, sen kanske jag vill duscha eller kanske måste tvätta eller städa lägenheten.
Ja, ni hör ju, jag blir bara trött när jag tänker på det. Jag kan absolut göra några saker och det ser jag fram emot men jag orkar inte göra allt och då måste jag ha hjälp. Sen kan det vara så att ena dagen orkar jag lite mer men nästa dag kanske jag inte orkar någonting, det beror helt på. Det kan jag aldrig veta heller.

Det kan även vara så att jag ska göra något speciell på t.ex lördag kväll och då kanske jag behöver hjälp med allt den dagen för att spara på den energin tills kvällen.

Vi punktade upp vad jag behöver hjälp med när det gäller morgonrutiner, matrutiner, tvättrutiner, städrutiner, fritid och till sist övrigt. Som sagt, det blev en del under de rubrikerna.
Men som personalen sa, man ska inte ljuga eller så men man får överdriva lite, trycka på de där punkterna och överdriva hjälpen man behöver. För ni vet väll hur t.ex LSS eller försäkringskassan är, de är tuffa när det gäller assistans och stöd.
För jag måste ju ha någon slags hjälp för att jag ska orka, hålla ihop och att jag ska kunna leva livet och inte bara ta hand om hushållet och det där praktiska sakerna.

Nu är det väldigt mycket framtidsdrömmar och funderingar i mitt huvud och saker och ting är även igång praktiskt, med ansökningar hit och dit, vilket känns skönt.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *