Min konfirmation

Nu är jag konfirmerad! Wohoo! Vilket fint väder vi fick också! Vi samlades kvart över tio i församlingshemmet och tog på oss kopporna och fixade ordning oss, och  förberedde oss. Sen gick vi ut och ställde upp oss på led utanför. Skit vad nervösa vi var! Sen när klockorna började ringa gick vi på ett led sakta in i kyrkan. Inne i kyrkan så satt det massor utav folk, vilket var lite pirrigt. Där framme var det stolar som vi satt på. Prästen pratade mycket mellan gångerna som vi konfirmander var uppe och gjorde något. Under gudstjänsten spelade vi två draman, ett var jag med i, vi sjöng tre sånger under gudstjänsten, ”Goliat”, ”Love Yourself” och ”Din tid kommer”. Vi hade olika pilgrims ord, varje sång och varje drama stod för ett ord, det var orden ”tystad, långsamhet, delande, andlighet, enkelhet och bekymmerslöshet”. Jag hade till och med skrivit en dikt om frihet som min konfaledare läste upp i kyrkan, och efter det började alla klappa, det var coolt.

Nu tar jag inte allt iordning här men. Under gudstjänsten fick vi gå fram till altaret och ställa oss på knä också hängde våra ledare ett kors över våra halsar och sa ”gud må din väg, något sånt. Det var då vi blev konfirmerade på riktigt. Sen satt vi på stolarna igen och då skulle en av våra ledare Malin säga några ord om oss….nervöst, men som tur var så sa hon massa saker om gruppen tillsammans, de flesta sakerna började på bokstaven S, så då fick vi varsin S-märkes påse, alltså godis med orden skrivna på en lapp. Nästan sist av allt tog vi konfirmander nattvard först av alla, sen fick de andra i publiken ta nattvarden. Sen efter några psalmer gick vi långsamt ut ur kyrkan. Där ute stod ala släckningar och familjer och tog ett gruppfoto på oss, solen sken och allt var grönt och underbart. Sen fick jag stå i led för att krama mina släktingar och de skulle ta kort på mig enskilt :).

Sen åkte vi till Stema där jag pappa och mamma hade fixat lite dagen innan. Mathilda och hennes kille var med också, det var kul, så de åkte med mig, mamma och Elliot. Hela min släckt var samlade, både från mammas och pappas sida, det var så mysigt. Vi åt en supergod smörgåstårta och två jättegoda tårtor som mamma och Jenny hade bakat, de var som en dröm! De var jordgubbar på bland annat så det smakade sommar! Sen öppnade jag mina presenter, jag fick jättemånga fina presenter, bland annat pengar och presentkort som ska gå till RG, jättebra. Tack så jättemycket för alla fina presenter och att ni alla kom!

Det vi glömde, som jag tänkte vi skulle göra var att ta ett familje kort på hela min släckt och vänner! Det skulle vart härligt.

Det var skönt att Tuva var med i kyrkan men hon var inte med på mottagningen! Jag gick in och ut själv ur kyrkan, jag höll bara i den jag stod jämte lite.

Jag hade en underbar konfirmation, den kunde inte bli bättre. Kort på presenterna kommer i nästa inlägg!

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *