Min nya iPhone xs

Jag har köpt en ny mobil, wohoo, så nu har jag både en ny mobil och en ny dator. Fräscha teknikprylar. Det var direkt inget fel på min gamla mobil, men den började bli till åren. Det var ju den jag tog när jag sålde jultidningar sist, men jag kommer knappt ihåg när det var.
Jag har köpt en iPhone X, guld färgad. Innan den kom förberedde jag med att köpa ett plånboksfodral och ett glasskydd från Idealofsweden. Men fodralet kommer dock inte från idealofsweden, de hade bara svarta, bruna eller vita skal där, lite boring tyckte jag.
Mamma kom med mobilen förra lördagen när hon var på Storås, men vi startade inte upp den då. Jag skulle vara med min ledsagare på söndagen så jag frågade henne om hon kunde hjälpa mig, och det sa hon att hon kunde så det var ju bra.

Det var så dåligt väder hela dagen i söndags, blåste och regnade som bara den så det var perfekt att sitta inne och greja med mobilen. Hon var bra på att starta upp mobiler och var teknisk så det var ju bra.
Men vi fick problem eftersom att min gamla mobil inte går att säkerhetskopiera pågrund av att det är för lite utrymme trots att vi rensade jättemycket. Både hon och jag tyckte det var jättekonstigt. Jag som hade sett fram emot att börja använda den i söndags. Vi provade att sätta in simkortet ändå för att jag skulle kunna sms:a och ringa helt enkelt, jag var så ivrig. Men kontakterna följde inte med tyvärr, det var nog pågrund av att det inte gick att säkerhetskopiera. Jag kände att jag ville nog vänta ändå tills vi får igång den helt och hållet, så vi satte tillbaka simkortet igen i min gamla mobil. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! :)
Det var väldigt komplicerat och min ledsagare höll på med mobilen i två timmar utan att lösa problemet. Vi bestämde därför att vi skulle träffas på tisdag och åka in till Nordstan och fråga om Apple kunde hjälpa oss.
Men det var inget fel på den nya mobilen som tur var, utan vi startade upp den som vanligt och nu har jag Face-id så nu kan jag låsa upp mobilen med ansiktet, väldigt coolt tycker jag.

I tisdags åkte vi in till Nordstan, vi hade även bestämt att vi skulle äta sushi i stan eftersom båda älskar sushi, så det gjorde vi först. Det var så gott.
Sen gick vi till Apple kontoret som ligger utanför Nordstan. En kille där sa att jag måste köpa till extra utrymme på mobilen för att kunna säkerhetskopiera. Det skulle då kosta 9 kr i månaden, det är ju typ gratis. Men jag kände att jag inte ville krångla med det så jag bestämde mig för att starta om på nytt och lägga in allt manuellt igen i den nya mobilen, jag orkade inget annat.

Efter lite shopping åkte vi hem och min ledsagare och jag hjälptes åt att pilla med mobilen. Hon hjälpte mig att skriva in de viktigaste kontakterna, sen kan jag fylla på de efter hand. Sen skulle jag logga in på AppStore med mitt Appel-ID för att kunna ladda ner appar, men det gick inte så smidigt heller, den bara stod och laddade och loggade in i säkert två timmar…suck. Lite senare på kvällen när hon hade slutat orkade jag inte med den sega laddningen längre, det kändes som att den hade hängt upp sig. Så då stängde jag bara av mobilen och loggade in igen på Appel och då gick det hur bra som helst, det gick på två minuter att logga in, inte ens det….så drygt men så bra.
Så under kvällen roade jag mig med att ladda ner alla appar och logga in på alla sorters medier igen. Men det gjorde inget, jag tycker att det är kul att starta upp en telefon från start, ladda ner appar igen och börja om på nytt. Så det roade jag mig med i tisdags kväll! :-)

Igår laddade jag även över alla mina bilder in i min dator från min gamla mobil. Jag ville inte ha mina bilder och filmer i min nya mobil, bättre att ha de på datorn istället tycker jag när det är så många filmer och bilder som jag har. Det tog typ halva dagen att ladda över de.

Min iPhone XS
Älskar detta plånboksfodralet, visst var det fint?
Tyvärr får ni inte se baksidan, på telefonens fina guldfärg pågrund av att jag inte får ur telefonen från skalet själv. Men sök på nätet om ni är nyfikna! :)
Sushi! <3
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *