Min vardag – tisdagar

Tisdag, morgonen ser ut som på vilken vardag som helst. Jag vaknar, stänger av mitt alarm, går på toa. Tar på mig kläder (jag väljer alltid kläderna på morgonen). Sen nu för tiden när vi håller på att renovera köket så hoppar jag ner till undervåningen och äter frukost. Sen borstar jag tänderna och någon hjälper mig med att sätta på mig ortoserna, väntar på taxin som kan komma när som helst. När jag kommer till skolan oavsett tid, går jag in med min tunga väska, låser upp mitt skåp, lägger in väskan och tar ut det som jag ska ha till den första lektionen. Så här går det till varenda vardag, hos pappa ser det lite annorlunda ut eftersom att vi inte håller på att renovera ett kök och att jag har ingen taxi hemma hos pappa. Men i detta inlägget ska jag prata om min tisdag.

Först på morgonen kommer Kiki. Första lektionen på tisdagar har jag målupp i vårt klassrum med vår mentor Jonas, det betyder då att han pratar lite om allt möjligt och sen får vi jobba med vad vi vill. Efter första lektionen på tisdagar har vi engelska i samma klassrum, så då sitter jag kvar. Vi håller på med det vi gör, just nu har vi precis avslutat en engelsk uppsats som vi har haft ett individuellt arbete på. Jag brukar oftast sitta i ett litet grupprum, eftersom det är lugnare där, lättare att sitta och jobba.

Efter Engelskan så tar jag och Kiki Rulle till matten, och då har jag individuell matte undervisning i ett annat klassrum med en egen mattelärare eftersom att jag har svårare med matte och därför passar det mig bäst, och det är så skönt med lugn och ro. Jag tar alltid en näringsdryck varje dag, och det tar jag på den mattelektionen, eftersom att jag ska bli lite piggare. Matte är kul nu när man har individuell undervisning. Efter matten tänker man ”åå, äntligen mat”, men en lektion kvar, Kiki åker med mig upp med Rulle i hissen till andra våning där jag har Tyska. Lyssna, lyssna, skriva, skriva, kurr kurr i magen. Efter 50min trycker man fortare på hisknappen trots att man vet att hissen inte kommer att komma fortare för att man är hungrig. Toa först sen kör vi med Rulle till matsalen. Ställer mig i kön. Eftersom att jag inte ska slösa onödigt med energi som jag måste lägga på skolarbetet så går Kiki och hämtar en bricka, speciella bestick och en tallrik i plast istället för en i glas till mig. Tar ett stort last med grönsaker och mat, går och sätter mig. Kiki hämtar sugrör, glas och delar min mat i bitar åt mig. Jag äter, för lite tid för mig att äta på egentligen (därför hoppas jag också att jag kommer in på Riksgymnasiet).

Efter maten har vi NO med Jonas. Vi pratar om DNA och vad vi människor kommer ifrån (det heter något speciellt, men kommer inte på det just nu), väldigt intressant ämne måste jag säga! Sen efter lektionens slut packar jag ihop mina grejer och går upp till badhuset där jag oftast har bad med min specialpedagog på tisdagar medans de andra har vanlig idrott. På med armluffarna och träna i vattnet. Jag älskar att simma på tisdagar, höjdpunkten på dagen! Efter simningen sitter vi i den lilla varma barnpolen i bubblorna och tjatar. :) Sen är Kiki alltid med mig i omklädningsrummet och assisterar. När dagen är slut duschar jag och klär på mig innan taxin kommer och hämtar mig.
Tisdagar är en tuff dag så sen är jag trött när jag kommer hem.

Sånt här inlägg har jag aldrig gjort innan, men tycker ni att det var kul att läsa? Ska jag skriva om någon mer dag, får ni säga till. Det var väldigt roligt att skriva ett sådana här inlägg! Kul att ha sen! Hoppas att ni gillade inlägget!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *