Mina tre hjälpmedel /Kategorin, Mitt handikapp

Rulle (rullstolen)

Rulle (rullstolen)

Här är några av mina hjälpmedel. Rullstolen har jag alltid i mitt klassrum i skolan, men just nu står han i garaget på lovet bredvid min andra rullstol, som går på el, alltså en elrullstol. Elon har jag bara hemma när jag ska gå promenader, men nu har vi fått in den i bilen så nu kan vi åka iväg någonstans där vi vill gå, som förra året hade vi med han till Falkenberg.

Mina ortsoser använder jag nästan hela tiden när jag ska gå, förutom när jag är hemma eller hos någon annan. Jag använder dem mest i skolan. Dem är jättebra hjälpmedel tycker jag. Dem gångerna jag inte använder de är när jag ska vara lite fin, då brukar jag ta mina ”ful skor” fast fin skor och hoppas att jag inte träffar på Maria eller Maria på habeliteringen :).  Många undrar vad det är och kanske du också vill veta det, jag ska säga det :

Mina ortoser är ganska höga, det behövs för att stödja en del av min vadd. För ett tagsen så prövade vi låga ortoser, men det gick inte så bra, jag stapplade och ramlade mycket, så vi byte tillbaka till höga ortoser, och då funkade mycket bättre. Ortoser hjälper mig att stödja min fot så att jag inte går snett med min fot, och stödjer min vadd och min hälsena.

Så nu vet du lite om mina tre hjälpmedel, jag har ju lite fler hjälpmedel, men dem som jag använder mest.

Kommentera gärna, tack :-)

Puss och kram :-)

Mina ortoser, fast ett annat mönster än vad jag har nu.

Mina ortoser, fast ett annat mönster än vad jag har nu.

Elon (elrullstolen)

Elon (elrullstolen)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *