Mitt hadikapp: CP FÅR INTE BLI ETT SVÄRORD!

Något jag hatar är att människor börjar använda ordet ”CP”  när det inte går bra för dom. Och gärna ett svärord före också. Jag blir så irriterad. Ibland undrar jag om de vet vad cp innebär? CP har nästan blivit ett svärord tycker jag och det är inte okej! CP barn är det fulaste ordet jag vet men tyvärr är det så att jag är det. Men man ska komma ihåg att CP är bara ett ord och man är inte dum i huvudet för det, jag lovar! Man är precis som vilken människa som helst! Bara att man behöver extra hjälp  då och då. Ordet cp ska inte ens visas i  svensk ordlista tycker inte jag, möjligt vis handikapp då men det är ju litet finare ord för cp, tycker jag. Du utan cp-skada kan inte föreställa dig att ha en och tvärt om. Ibland kan det vara jättejobbigt och ibland jättelätt, det beror på vad man gör och vilka svårigheter man har. Oftast tonåringar använder det, känner jag. Det är rätt ovanligt att folk föds med CP-skador. De som inte har en cp skadad i släkten kanske inte vet vad det är, som i mitt fall ingen i våran släkt har en cp skada förutom jag, men vi är inte ledsna för det. När jag är med min roliga släkt  så känner jag att jag kan vara precis den jag är. T.e.x idag ska vi till Peppe med mormor och morfar och fira mina kusiner, det ska bli jätte roligt. Min släkt använder inte ordet cp och det är skönt att mina kusiner Emma och Mathilda inte gör det, de är jätte snälla mot mig och att de inte använder ordet beror nog på att de har mig i släkten, jag tror inte att de hade gjort det annars heller, för de är så snälla men jag tror ändå att det tänker      extra mycket på det, när de har mig som kusin. Så det känns skönt. :) Kom ihåg när du håller på att säga något olämpligt ändra dig då! :)

Bookmark the permalink.

2 Responses to Mitt hadikapp: CP FÅR INTE BLI ETT SVÄRORD!

  1. SpeLinnea says:

    ”När jag är med min roliga släkt så känner jag att jag kan vara precis den jag är.”

    Jag håller med dig, och önskar att alla kunde vara lika schyssta mot dig och alla andra med funktionsnedsättningar som din roliga släkt!

  2. Andreas says:

    Mycket bra sagt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *