Mitt handikapp: Äta och hals

En ny sak jag inte visste om min CP-skada var att jag sätter ofta i halsen p.g.a att mitt lok som sitter i halsen är lite seg på att stänga säg än andras. Jag vet ju att jag sätter i halsen ofta men jag trodde inte att det var p.g.a av min skada som jag gjorde så, man lär sig något nytt varje dag. Därför så ska jag vara extra extra noga med att verkligen sitta upp när jag dricker. Jag använder alltid sugrör hemma, borta och i skolan ja överallt :). Det är mycket lättare att inte hålla glaset för det blir så ansträngt då och när någon hjälper mig så får jag panik av att det blir mycket i munnen :). I skolan är det inte något speciellt problem när jag ska äta, ingen tittar direkt. Jag har special bestick, sugrör, plast talrik istället för glas, bricka har alla och oftast 100 servetter :). Det som är lite svårt och jobbigt med att äta är att jag blir kladdig om munnen mycket och att jag tuggar oftast med öppen mun, men jag försöker tänka på det men om jag inte kommer ihåg det så brukar Helen eller Malin säga till mig, någon av de brukar sitta jämte mig i matsalen. Men det går bra att vara i matsalen.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *