Mitt handikapp: Knä- & nattortoser

I tisdags var jag och mamma på Ortopeden för att gjuta nya nattortoser, för mina nattortoser som jag har nu klämmer och skaver bara. Maria min sjukgymnast var också med, så vi pratade om lite saker. Hon sa att jag kunde få testa något som heter knäortoser, det har jag och mamma aldrig hört talas om innan. Men min reaktion var bara ”coolt”! :) Det är för att jag ska sträcka ut mitt knä, för jag kan inte sträcka ut det helt och hållet. Det finns olika modeller av knäortoser, det finns bland annat såna man kan välja om man vill ha helt utsträckt men man kan också böja genom att skruva på denna stål grejen på knäortosen, så kan man välja vilken vinkel man vill ha, sen finns det bara att man kan ha den utsträck, så det finns lite olika. Men jag ska få den enklaste varianten så får vi se hur det här är, så testar vi lite olika sen om det funkar bra.

Jag ska ha den hemma på kvällen när jag sitter still, t.ex när jag sitter framför datorn eller tv. Först trodde jag att jag skulle ha den i skolan, men det blir för jobbigt. Sen kunde jag ha den på natten, det var där jag tänkte jag skulle ha den först, men det blir för mycket med både knä-och nattortoser sa Maria. De vill ju inte förstöra min sömn. Om tre veckor när jag ska dit igen och prova mina nattortser så ska han ortopeden rita ut den på mitt knä, spännande. Jag kommer visa den knäortosen när jag får hem den, om ni är intresserade.

Mamma sa att jag har varit och gjutit och provat skor på ortopeden sen jag var ett år.

Om det är någon utav er som har knäortoser eller ortoser och går också till ortopeden, så får ni jättegärna höra av dig till mig, ni får jättegärna maila mig om ni inte vill skriva en kommentar på min blogg, det vore så kul.

Bookmark the permalink.

One Response to Mitt handikapp: Knä- & nattortoser

  1. Frida Johansson says:

    Hej goa Alice! Hoppas det löser sig för dig o att du hittar några som funkar:)<3 Vi får ta och ses snart, det var allt för längesen nu! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *