Mitt samhällets anpassningar

Hur bra är Sandared egentligen anpassat för rörelsehindrade och vi som har rullstolar? Den frågan är lite lurig att svara på eftersom att jag är så van nu i samhället med vilka vägar jag ska ta för att komma fram, jag har lärt mig liksom. Men jag ska ändå göra mitt bästa och förklara med lite bilder. Jag tycker att lilla Sandared är mer anpassat än vad stan är om jag ska vara helt ärlig. Det är ju bra för mig som bor här och är mest här. Men jag tycker att det är dåligt också eftersom att det är och bor mer människor i stan än vad det gör i Sandared.

När det gäller bussar och tåg så tycker jag att de är bra i Sandared. För både bussarna 404:an och 159:an har rullstolsramper, och tågen som stannar här har också anpassningar. Så jag kan både ta med mig Rulle eller Elon, och de gångerna jag har haft med mig någon rullstol så har det aldrig varit några problem, vilket är jättebra.
Nästan på varje trottoarkant så finns det en nedsänkt kant så man kommer upp med rullstolar, vilket är jättebra, annars är de väldigt höga tycker jag. Men på vissa ställen så är det en hög trottoar kant precis vid ett övergångsställe och på visa ställen en bit längre bort är det en nedsänkt kant men inget övergångsställe. Hur tänkte de där? Då måste man tvärsa över vägen eller köra runt för att komma upp eller ner på en trottoar. Kunde de inte sänka ner trottoarkanten där övergångsstället är istället för en bit bort? Vad jag kunde se när jag var ute så fanns det bara på två ställen, vilket jag inte trodde…jag tänker ju inte på det när jag är ute och åker för att jag är så van, men det är ju jättebra. Det finns ett par dörrar som inte har dörröppnare t.ex, hur ska jag kunna öppna de? Även om jag kan gå så är jag inte så stark i mina armar så att jag orkar öppna dörrarna. Det finns också några trappsteg upp till dörrarna. Nu var jag bara precis vid centrum.
Men nu vet jag att Sandared är faktiskt rätt så handikappanpassat…jättebra, även om det finns några saker till som inte är så anpassat! De här var rätt nyttigt!

Hög kant, inte anpassat.

Här är anpassat, så man kommer upp och ner

Hög kant

Tung dörr

Tung dörr även här och trappsteg

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *