Möte med LSS Handläggare

I veckan skulle det bli mycket möten för min del som jag skrev i mitt tidigare inlägg. Möte både måndag, tisdag, igår (onsdag) och idag (torsdag), ja varje dag förutom imorgon, fredag. Men varje möte skulle bli roliga och spännande så jag såg/ser väldigt mycket fram emot veckan.

I måndags började vi med det första mötet för veckan klockan 10 på morgonen, det var faktiskt med en LSS handläggare. Som ni vet så tillhör jag tyvärr inte LSS och har stängt det locket lite nu tyvärr då jag inser att det inte är någon idé. Men för några veckor sedan fick jag ett samtal från en LSS handläggare om att de har fått in en ansökan om ledsagarservice från mig och att de tar upp mitt ärende igen och vill träffa mig. Jag blev såklart väldigt glad och tänkte att nu kanske det äntligen händer något på den fronten eller rättare sagt, nu finns det iallafall lite hopp och chanser igen. Samtidigt som jag knappt hade någon aning om att jag hade skickat in en ansökan till LSS. Men det var tydligen i november som den ansökan kom in och det var då som jag och min förra kurator på Habiliteringen höll på med ansökning om hjälp i badhuset, men det trodde jag enbart var till SOL och inte till LSS, så det var ju en positiv överraskning.

För er som inte har koll så har jag nu fått avslag på min ansökan om ledsagning inom SOL och hemtjänsten så just nu står jag lite och stampar på den fronten. Så då var detta ett glatt besked som sagt, men samtidigt som jag inte ville hoppas på för mycket då vi vet vid detta laget hur hårda de tyvärr är.

Men som sagt så var jag där i måndags förmiddag. Jag hade inget färskt läkarintyg och inget annat om min CP, så jag tänkte, hur ska detta gå? Jag var nämligen själv på mötet och även om jag såklart vet mycket om min CP så tänker jag inte på allt, och som sagt så måste man säga och få med ALLT när det gäller hjälp i dagens samhälle, och det har jag jättesvårt för. Men som tur var hade han både läkarintyg och ADL intyg från när jag gick på RG då jag höll på med LSS processen tillsammans med min kurator och arbetsterapeut. De papperna var superbra, de var både detaljerade och välformulerade och det var sidor med text, de hade skrivit så mycket om min CP-skada, eller rättare sagt vi tillsammans, så när han tog fram de papperna så kände jag mig lite lugnare.

Han läste igenom papperna för sig själv och ställde frågor till mig, om det stämmer fortfarande, om saker har ändrats osv. Sen hade han även frågor på datorn som han kompletterande med emellanåt. Som sagt så var det mycket text så det var mycket att gå igenom och många frågor. Men jag kände under hela samtalet och när jag fick en liten återblick om vad det stod i papperna att detta är väldigt bra, detta kanske kan gå vägen denna gång. När vi var klara en och en halv timma senare, puh…så sa han att han ska sammanställa allt innan jag får ett beslut.

MEN, nu kommer det där menet som man inte vill höra. Men han sa att han vill vara ärlig med mig redan nu också sa han att det är högst sannolikt att jag INTE kommer att få LSS. Är ni förvånade? Nej, inte jag heller, suck… Han sa att det beror på att det inte är så mycket som har ändrats sen ansökan från RG (vad som stod i ADL intyget och läkarintyget) förutom att jag har blivit tröttare och fått hjärntröttheten, men det är såklart inte tillräckligt.

Åh, det irriterar mig för jag vill så gärna tillhöra LSS igen!
Men han sa att ansökan kommer att gå genom sociala omsorgsförvaltningen istället, så ärendet läggs inte ner bara det att det inte utreds av just LSS, vilket ändå är något positivt i det hela. Men jag trodde att sociala omsorgsförvaltningen och SOL var samma sak, men tydligen inte.

Jag blir så irriterad, okej, visst om man har jättesmå behov kanske det är rimligt att man får avslag men människor som har stora hinder och stora funktionsnedsättningar får avslag, till och med de som behöver uppsyn och hjälpt dygnet runt, hur är det ens möjligt? Vilka får ens LSS idag undrar jag? Jag har varken ett litet eller stort funktionshinder, om man nu kan nämna det så, jag ligger någonstans i mitten, så jag tycker att jag borde få LSS. LSS är ju till för dig som har ett funktionshinder, men det är ändå inte självklart, vilka är det självklart för då? Alla som har ett omfattande rörelsehinder borde få tillhöra LSS, PUNKT SLUT! Och var går gränsen av ett ”omfattande” rörelsehinder kan man fråga sig då.
Jag blir så irriterad, inte bara för min del utan för alla som har behov av LSS och mycket hjälp men inte får det. Vart är vi påväg egentligen?

Efter mötet när jag kom hem var jag heeelt slut, det där mötet tog kål på mig! Jag är inte van längre vid att koncentrera mig och ta in så mycket information i en och en halv timma. Så när jag kom hem la jag mig och vilade som jag brukar nuförtiden, men jag somnade och vaknade en timma senare, ha ha ha ha! Men det var jätteskönt! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *