Musikhjälpen 2018 – RG

Igår efter lunch kallade våran IT-lärare in ettorna och tvåorna och några till till ett möte. Ni vet Musikhjälpen som ska börja här i vinter som vanligt. Jag brukar ju följa buren under den veckan, och jag verkligen älskar det programmet, det är så mysigt! I år är temat
”Alla har rätt att funka olika”, så här står det på deras hemsida: ”Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigman. Med funktionsnedsättning är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof – och få hjälp sist.” Det här är ju något jag brinner för som ni vet, så jag blev jätteglad när det var det temat i år.

De på skolan hade tänkt att vi på RG ska samla in pengar till musikhjälpen i år, och det blev jag så glad över. Så de ska starta en grupp med fem elever och två lärare som ska träffas och ha mötte vid fem tillfällen för att komma på idéer på hur vi ska få in pengar. Vi fick säga om vi var intresserade eller inte så skrev de upp oss som var intresserade, jag räckte upp handen direkt! Det blev mer än fem som ville vara med, så de ska lotta, snälla håll tummarna för att jag får vara med för jag vill verkligen detta, jag brinner för detta ämnet! Hoppas!

Det coola är att de hade tänkt att vi skulle åka ner till Lund och lämna in pengarna i buren som vi har samlat in, det vore så häftigt! Men det är ju inte säkert att vi kommer in i buren för det är ju många som vill det, men vi kan alltid hoppas och det finns faktiskt en chans att vi gör det. Det vore så coolt. Hoppas jag kommer in i gruppen! Detta är sånt viktigt ämne!

Jag ska till och med svischa egna pengar i år!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *