På lovet

Jag har blivit sjuk, det är därför jag inte har bloggat på ett tag, för att jag inte har orkat. Nu sitter jag här och ska berätta om min vecka, men vi får se om jag somnar vid tangenterna i detta inlägget :).

Jag började redan känna i måndags att jag hade ont i halsen, men då tog vi det lugnt och bara va på Sjömarkenstranden/lekplatsen med Elliot. I tisdag så var det inte bättre men jag skulle åka till mammas jobb och till ett möte på eftermiddagen på LSS med en tjej, med mamma. Jag levererade jultidningar på mammas jobb, men först käkade jag lunch där, det var mysigt. Jag fick se hennes nya kontor och lite så. sen gick vi på mötet, vi satt i ett litet rum och pratade, det var jättekul.

Jag skulle till mormor någon gång i veckan och sova över och sen på morgon gå och bada och fika morgonen där på. Så den dagen passade bra, så efter besöket hos LSS tjejen så körde mamma upp mig till mormor och morfar, innan hon åkte så tog vi en fika.  Jag packade i måndags med badkläder i min gympapåse, vanliga kläder plus mina armpuffar, den gick inte att stänga sen, den var så full, så jag fick ha den öppen. Jag och mormor pratade mycket i köket medans maten gjordes. Jag och morfar var i köket och kollade på tv då med.

Efter maten så pumpade jag och mormor upp min madras som jag alltid sover på. Vi pratar så mycket, det är jättemysigt. Vi satt i vardagsrummet och spelade Yatzy innan vi kollade på ett nytt program. Sen var jag trött så jag gick och la mig. Mormor sa det att jag får känna om jag orkar bada imorgon, jag trodde det. Det trodde jag,  jag hade ju inte blivit sämre, så mormor väckte mig tjugo över sju, för vi brukar ju alltid vara tidiga i badhuset på loven, ni vet varför! ;) Så jag fick varm choklad och frukost, det var gott. Morfar var så snäll att vi inte behövde ta bussen in, utan han körde oss till badhuset. Vi badade först i den stora lekbassängen, där var vi nästan helt själva.

Vi brukar ju vara så tidiga och bada jag och mormor på loven. Sen badade vi bubbelpool och sen när vi var klara gick vi in i bastun, det var jätteskönt, innan vi duschade och gjorde ordning oss. Sen fikade vi efter badet och sen gick vi in till stan och jag hittade en jättefin tröja som jag ska vissa er någon gång, det var jättemysigt alltihop. Sen kom Marko och Elliot och hämtade oss i stan. När jag kom hem chillade jag. Igår åkte Marko och Elliot till Kerttu i Allingås. Det går åt rätt håll med min förkylning, men i onsdag när jag kom hem så var jag helt slut.

Idag chillar jag med. Idag kommer mormor och äter och myser med mig och Elliot, för mamma och Marko ska iväg. Det blir supermysigt. Vi ska äta jättegod paj.

På lördag är det allahelgona (vet inte hur det stavas) och då har vi som en mysig tradition att gå med hela tjocka Grimm släkten till kyrkogården och tända ljus hos alla, och efteråt går vi alla hem till mormor och morfar och käkar mormors goda köttgryta med ris och en god efterrätt, och bara myser och har roligt. Det är en härlig tradition med hela Grimm släkten som vi gör alla år, så mysigt tycker jag.

I onsdags kväll så när jag satt i soffan så testade jag mina nattortoser för första gången och med mina långa svarta strumpor i. Det var  stelt, jag satt med dem ungefär i tio tjugo minuter, det kändes efteråt kan jag säga. Men inatt så sov jag med dem, det var lite annorlunda och stelt, men det gick bra, jag sov gott trots dem. Jag tyckte det var extra oskönt och jobbigt att sova med de tidigare i veckan när jag var hemma och var förskylld, så jag gjorde inte det. Därför testade jag de inte förrän i natt. Det var ju bra! Yes! Jag somnade inte! :)

Höstbilden är här med höstens vackraste färger

Höstbilden är här med höstens vackraste färger

Processed with Moldiv

Hösten! <3

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *