Provsvar & Viktnedgång

Som ni kanske läste för några inlägg sedan så har jag inte mått så jättebra fysisk den sista tiden. Jag pratade om min extrema trötthet och även om min huvudvärk som ständigt har följt efter mig. Tyvärr fortsatte den även förra veckan. Jag skrev ju att jag bestämde mig för att vara hemma förra tisdagen och det var nog bra för jag mådde inte alls bra. Jag var jättetrött, jag hade ont i huvudet och kände mig svag och dåsig, jag hade inte orkat jobba iallafall. Jag tog ju prover på morgonen och då ville jag bara få svar på vad det var eftersom att jag kände mig så kass.
Jag vilade hela dagen i tisdags och på onsdagen mådde jag lite bättre så då karvade jag mig till jobbet. Jag hade inte ont i huvudet på hela dagen, och jag var så glad över det. Sen tyvärr när jag kom hem började den tyvärr att smyga sig på och på kvällen fick jag jätteont.

Men i torsdags hade jag inte min konstiga huvudvärk på hela dagen, det var nog första gången på två veckor som jag fick vara utan huvudvärken en hel dag, och det var verkligen så skönt. Man vänjer sig så fort vid något, och ja man vänjer sig även vid smärta, det gjorde jag iallafall med huvudvärken. När man har huvudvärk så som jag har haft varje dag i nästan två veckor så glömmer man nästan av hur det är att inte ha huvudvärk, trots att det bara har gått två veckor och då när man helt plötsligt inte har det en dag så känner man ”åh, är det såhär det känns att inte ha huvudvärk”.

Jag var på Habiliteringen i torsdags hos min dietist igen och vägde mig. Jag trodde aldrig att jag skulle få reda på mina provsvar där, men det fick jag. Hon kunde se de när hon gick in i min journal. Men hon sa att hon är ju ingen sjuksköterska eller läkare men hon kunde utläsa det på ett ungefär.
Och det var som jag trodde, allt såg normalt ut. Det var ju skönt men samtidigt mår jag ju som jag gör. Det hade varit lättare om det var typ brist på järn eller nåt, ja då hade man kunnat ta järntabletter och blivit piggare och blivit av med problemen. Nu är det svårare eftersom att detta med all sannolikhet beror på min hjärntrötthet eftersom att provsvaren inte visade något. Det är svårare eftersom att då behöver man hantera det på ett annat sätt. Men min kurator och jag ska prata mer om min hjärntrötthet och hon ska försöka hjälpa mig med hur jag kan hantera den och livet med en sån diagnos för att det ska bli lättare, så det känns ändå bra.

De på vårdcentralen sa ju att det kommer att ta flera veckor innan jag får reda på provsvaren. Men de kanske ringer mig om några veckor när någon har studerat provsvaren. Men det är skönt att jag vet att allt ser bra ut redan nu.
Tröttheten tycker jag åndå går att ”stå ut” med men det jobbigaste är ju huvudvärken, den tar ju så mycket på en.

I torsdag och fredags mådde jag bättre som sagt och även i helgen, trots att jag var så fruktansvärt trött även i helgen, men huvudet mådde hyfsat bra och det är jag glad för. Så jag hoppas att denna veckan blir bättre än förra, för förra veckan var ingen rolig vecka, inte den heller.

Men idag på Sveriges nationaldag är jag ledig, vilket är så skönt. Jag hade inte tagit ledigt igår på klämdagen, men det var ändå helt okej att jobba igår när jag viste att jag skulle vara ledig idag.

Som jag nämnde innan så var jag som sagt på Habiliteringen i torsdags och det var absolut inte för provsvaren, det blev bara en bonus. Utan som sagt så skulle jag väga mig. Jag väger mig ungefär vart tredje månad nu eftersom att jag har minskat lite i vikt, det är bara för att hålla lite koll. Jag var där i december och då hade jag gått upp lite i vikt sen i höstas vilket var bra, men jag borde väga mer än vad jag gjorde då så då fick jag lite tips på maträtter och så. Sen var jag där i januari, februari igen tror jag och då hade jag tyvärr gått ner lite igen. Så då fick jag ännu mer tips på vad jag kan äta som innehåller mycket energi, som t.ex att jag kan dricka mjölk och juice istället för vattnen osv. Vi pratade även om att jag ska börja äta mellanmål när jag kommer hem från jobbet osv. Jag har försökt med detta så gott jag kan. Men i torsdags när jag vägde mig igen så hade jag tyvärr gått ner ännu mer i vikt, nu ligger jag på ungefär samma vikt som jag gjorde i höstas, så jag har alltså gått ner alla de kilona som jag gick upp från i höstas, vilket inte är så bra. Jag väger till och med mindre nu än i höstas, jag tror inte att jag har vägt såhär lite på år, vilket definitivt inte är bra.
Jag har en otrolig hög energiförbrukning i min kropp med tanke på min cp-skada. Varenda liten rörelse tar mycket energi så därför behöver jag och måste jag ha mycket energi i mig.

Så nu ska jag börja med näringsdrycker igen, inte jätteroligt tycker jag, men det är ju för en bra sak. I låg- och mellanstadiet och lite in på högstadiet drack jag alltid näringsdrycker och sen en period i gymnasiet också. Men sen slutade jag med de för att jag blev trött på de och gillade inte smakerna så mycket, jag hade nog fördruckit mig på de. Även om det finns olika smaker så är det samma konsistens tycker jag, och det är den som jag har fått svårt för. Men nu har min dietist beställt några olika smaker till mig som jag ska få testa, de kommer till mig under veckan tror jag. Men näringsdryckerna kanske kan hjälpa mig att känna mig lite piggare också, så det hoppas jag på.
Hon sa även att jag kan ta med en påse nötter till jobbet och ta en näve vid frukosten, då nötter inte är så mättande men innehåller mycket kalorier, så det ska jag försöka att komma ihåg att ta med mig imorgon.

Nu hoppas jag på en bra vecka, men denna veckan ser lugn ut då det är ledigt idag och inte så mycket annat, så jag håller tummarna.

Önskar er en fin nationaldag!

Bookmark the permalink.

2 Responses to Provsvar & Viktnedgång

  1. Nötter ger energi Att det var kaloririkt visste jag inte ☹️Jag äter gärna salta torkade mandlar eller naturliga paranötter Det är mitt godis…. …ja och så choklad och glass då förstås😋

  2. Helen Fihn says:

    God morgon fina Alice. Så jobbigt för dig med tröttheten & huvudvärk. Vi håller tummarna för att det blir bättre med lite mer energitillskott. Sätt ett larm att plocka iordning litet mellanmål till morgondagen och lägg i väskan dagen innan. Ha en skön dag och vila så hoppas jag att vi syns imorgon. Kram Helen 🌞🌷

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *