Riksgymnasiet

När vi var på habiliteringen i somras så tipsade Maria om ett gymnasium i Göteborg som heter Riksgymnasiet, som bara är ett gymnasium för de med kroppsproblem. Om jag ska gå där behöver jag bo på internat och det tycker jag låter jättekul, jag gillar att klara mig själv och det är ett sätt för mig att utvecklas och bli mer självständig. På internatet bor man tre personer i en lägenhet fast man har varsitt rum som man får inredda precis hur man vill, läste jag på deras hemsida. Och om man vill ha hjälp med något så finns det personal i området som jobbar dygnet runt, så man trycker bara på en knapp om man vill ha hjälp. I skolan får man en kontaktperson som man även hjälper till utanför skolan där man bor och så, tror jag, jag är inte helt säker. Den personen lägger man upp allting med, hur man vill ha det också. Plus att man kan lägga in träning på skoltid om man behöver det, så man slipper det efter skolan, det finns ett gym där. Det finns media grafiskdesignlinjen där, den jag vill gå, och man läser även mediaproduktion i den linjen, så det passar ju perfekt för mig. Det känns skönt att jag inte är ensam om att ha fysiska problem där. Kanske skaffa vänner för livet, vem vet.

Jag, mamma och pappa ska gå på öppet hus där i höst och även på Ljud&Bild skolan, för den får man inte glömma heller, det ena utesluter inte det andra. Men just nu ligger Riksgymnasiet först i mina tankar. Jag, pappa och mamma ska även på ett möte här på skolan med gymnasieexperten och prata om de båda skolorna tillsammans.

Jag tror att det gymnasiet skulle passa perfekt för mig! Det låter jättekul tycker jag. Och spännande att bo själv och klara sig själv också!

Ni kommer få hänga med på min gymnasieresa, Jag kommer att berätta allt vad som händer!  :)

Men vist låter Riksgymnasiet spännande?

Bookmark the permalink.

2 Responses to Riksgymnasiet

  1. Leila says:

    Det låter spännande!!

  2. Mari says:

    Det låter som ett bra alternativ! Hoppas att du gillar det när du är där på öppet hus :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *