Rolig Fullproppad Vecka

När jag kom hem i fredags efter basketen gick jag faktiskt och la mig typ direkt trots att klockan bara var före tio, men jag var så trött och ville bara sova, jag somnade direkt, pang bom sa det bara så hade hon slocknat! :-) Trots att jag somnade så tidigt i fredags så vaknade jag runt halv tio tio i lördags morse. När jag går och lägger mig före 22 på helgerna så brukar jag sova länge men när jag lägger mig sent eller senare så brukar jag vakna tidigt, vist är det konstigt? Jag vet, jag har funderat länge på varför. Men iallafall så var det väldigt skönt att få sova ut och dessutom sova så många timmar.

På kvällen skulle jag hem till pappa för Jennys pappa Tomas och hans fru Mari skulle komma på middag och det ville jag gärna vara med på. Det var evighets sedan som jag träffade de, till och med innan pandemin.
Men på dagen hade jag inget planerat vilket var så skönt, jag bara chillade vilket jag verkligen behövde efter kaosveckan som var.

Jag hade faktiskt beställt en taxi för jag ville åka hem på kvällen, så färdtjänsten skulle hämta mig klockan 00:00. Det brukar alltid bli sent när vi hänger så då ville jag inte beställa bilen för tidigt.
Men pappa kom och hämtade mig vid halv sex tiden i lördags. Det var jättelängsedan som jag var hemma hos pappa så det var mysigt att komma dit.

Mari och Tomas kom vid 18-tiden, det var väldigt kul att träffa de igen. Vi började med lite bubbel som fördrink och lite krustader, också stod vi och snackade och hängde i köket medans Jenny och pappa pillade med maten.
Sen blev det potatisgratäng, oxfilé och sallad till middag, det var lyxigt och så gott.
Till efterrätt blev det varsin stor maräng med grädde och bär på, det var fräscht!
Det var en supertrevlig kväll med härliga snack och skratt.
Vid tolv-tiden stod färdtjänstbilen utanför och väntade på mig, jag hade lätt kunnat sitta där några timmar till och snacka! :-) Men det var ändå lagom att åka hem då, klockan var ju ändå midnatt.
Så himla smidigt med färdtjänst, han körde mig lugnt och tryggt hem till min dörr och när jag kom hem la jag mig och sov efter en toppenkväll!

I söndags hade jag inget planerat, vilket var skönt. Vi ställde ju om klockan i söndags så vi fick en timme extra. Jag vaknade tidigt i söndags konstigt nog, eller tidigt och tidigt, men jag vaknade 08:30, egentligen 09:30 då, men det var så skönt att vakna så tidigt och känna att jag har hela dagen på mig att göra vad jag vill.
Klockan var liksom bara 10:00 när jag hade tagit det lugnt, ätit frukost och hunnit beställa mat, det var en härlig känsla. Resten av dagen kändes extra lång, vilket var så härligt, speciellt på en söndag.
Det gjorde nog mycket också att jag gick upp såpass tidigt tror jag. Jag kände mig så utvilad efter den dagen och hade en go känsla i kroppen av välbehag, en sån lugn och härlig dag helt enkelt! :-)

Den här veckan händer det massor utav saker, roliga saker. Igår var jag en snabb sväng på Coop och träffade mormor som handlade, det var så roligt, vi stod och pratade en stund och det var underbart att träffa och krama henne igen.
Senare igår på eftermiddagen kom Peppe, min morbror hit och hjälpte mig att rensa mitt avlopp i badrummet, det blev väldigt spontant och gick väldigt fort men det var så mysigt att träffa honom igen den lilla stunden och det var så snällt av honom att komma och hjälpa mig med mitt avlopp. Han har aldrig varit hemma hos mig heller så det var roligt att visa upp mitt hem lite snabbt. Men vi sa att han får komma någon annan dag och ta en fika när han kan stanna lite längre, så det ser jag fram emot! :-) Det var lyxigt att både träffa mormor och morbror igår på samma dag! <3

Idag (onsdag) ska jag till Habiliteringen och träffa min kurator. Jag vet inte varför vi ska ses, men vi har aldrig setts ensamma någon gång, bara tillsammans med min arbetsterapeut. Så jag antar att vi ska planera inför hösten och vintern, vad jag vill ha för insatser från henne osv. Jag vill bland annat ha hjälp med LSS ansökan här framöver så det ska vi nog prata lite om idag!
Sen imorgon (torsdag) ska jag på massage igen. Jag var inte på massage förra veckan eftersom att hon hade semester då, så det ska bli härligt.

På fredag blir det lugnt, ladda upp inför en toppenhelg igen! För på lördag är det All Helgona och som alla år ska vi gå till kyrkogården på kvällen och tända ljus med släkten. Det är en utav mina favorit högtider! Vi brukar äta hos mormor och morfar tillsammans, det blir mormors goda köttgryta som hon alltid gör på All Helgona. Men nu var det några år sedan som vi åt just hos mormor och morfar, vi har ätit på restaurang och hemma i huset när mamma och Marko bodde ihop. Men nu på lördag blir maten hos mormor och morfar som på den gamla goda tiden! :-) Så på lördag ska det bli så mysigt att samlas hos mormor och morfar allihop och äta och snacka och umgås.
Efter middagen blir det kyrkogården, vilket jag uppskattar också väldigt mycket. Jag tycker att det är så himla mysigt att gå omkring där med släkten och tända ljus när det är mörkt. Det är verkligen höstmys för mig och så fint med alla ljusen överallt. Så det ser jag fram emot jättemycket!

På söndag, då blir det ännu en toppendag för då kommer faktiskt Wilma hit och hälsar på. Det ska verkligen bli så roligt att träffa henne igen och att hon kommer hit, hem till mig! :D

Ja denna veckan startade bra och kommer att fortsätta med massor utav härliga saker. En sån här vecka behöver jag efter förra veckan!
Från en skitvecka till en toppenvecka! :-)Bookmark the permalink.

One Response to Rolig Fullproppad Vecka

  1. Mari says:

    Tack för en trevlig kväll Alice – så roligt att äntligen träffas igen <3 . Måste nu komma och hälsa på dig och se så fint du har fått i ditt alldeles egna hem. Kramar från Mari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *