Röntgat magen

I måndags skrev mamma till mig att jag nu hade fått tid för både röntgen av magen och för gastroskopin, vi skulle höras senare för jag ville såklart veta när. Jag tyckte att det var skönt att jag fått veta när jag ska göra röntgen och gastroskopin, så jag slipper att gå runt och undrar när allt ska göras.
Jag ringde då mamma lite senare, hon sa då att jag hade fått en röntgentid som i torsdags, jag blev helt chockad när hon sa det, ”va, nu på torsdag” sa jag bara. Då är sjukvården snabb iallafall när man bor i Göteborg! :)
Men jag ska inte klaga, det är ju fantastiskt att sjukvården är snabb ibland! :)
Så mamma skulle försöka boka två taxi som i torsdags, en till Borås och en till Storås igen samma dag. Hon skulle säga att det blev lite akut, för egentligen ska man boka taxi helst en vecka innan.
Resten av kvällen var jag rätt chockad, ”japp då ska man på ett läkarbesök till då redan på torsdag”, tänkte jag och försökte ha ett stort leende på läpparna…. :). Det kom väldigt spontant kan man säga!

Jag känner att det är rätt mycket nu med alla läkarbesök (varje vecka) och allt som jag har skrivit om i ett inlägg på bloggen. Men jag var tvungen att bara garva i måndags när mamma ringde och sa det här, och jag fick mamma och skratta också, så vi satt där och garva i luren i varsin enda och bara garva åt allt. Vad ska man göra liksom? Det hjälper ju inte att grotta ner sig och vara negativ, då mår man ju bara sämre.
Min mamma är även otroligt positiv och gillar läget, hon tycker att jag är stark som står ut med allt detta just nu, jag är så tacksam över att hon följer med mig på läkarbesöken och att pappa gör det också, och stöttar mig, men även mormor och morfar. Vi hjälps åt i min familj, det tycker jag är så fint!

I torsdags åkte jag hem efter första lektionen, jag skulle röntga mig klockan kvart över ett och min taxi skulle komma kvart över elva, jag åt därför en tidig lunch på Storås.
Mamma kom och hämtade mig i Sandared också åkte vi till röntgen. Det gick väldigt fort, de tog in mig i ett röntgenrum, jag fick lägga mig på en brits, dra upp tröjan också tog de ett kort på magen, sen var det klart, det gick på 5 minuter. Det kändes lite för kort tid för att rådda med taxi, att jag skulle ta ledigt från skolan, att mamma skulle hämta mig hemma, men ja ja, dagens i-landsproblem. Jag är glad över att det gick så fort att få en tid ändå, de ville få röntgat min mage innan gastroskopin för att veta om jag är förstoppad eller inte.
Jag vet inte när jag får reda på röntgensvaret, men jag hoppas snart och innan gastroskopin.
Jag ska göra gastroskopin den 13 mars, två dagar innan jag åker till Trysil, vilken tur va!

Min taxi skulle åka tillbaka till Storås klockan sex så när jag kom hem satte jag mig och pluggade matte, jag skulle nämligen ha matteprov i fredags, som igår. Jag är glad över att jag tog med mattesakerna hem så jag slapp sitta och plugga klockan sju på kvällen när jag kom till Storås, det hade jag aldrig orkat.
Mormor och morfar hämtade även Elliot i torsdags så då fick jag träffa de en gång till denna veckan, så det var väldigt mysigt och lyxigt. Det var även mysigt att träffa mamma i torsdags också, man får ta vara på de små stunderna! :)

Två läkarbesök denna veckan, suck, och nu på måndag också….jaja det är bara att kämpa på!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *