Sista Habiliteringsbesöket

Min måndag började med ett träningspass på gymmet innan hemtjänsten kom, jag var alltså på gymmet klockan 06:00. Skönt att starta veckan så tycker jag plus att det är skönt att ha det gjort.
Nu när det är halt och snö tar jag färdtjänsten till gymmet trots att det bara tar typ två minuter till gymmet, men vad ska jag göra liksom? Ska jag sluta träna bara för att jag inte kan ta mig ut på egen hand? Men det är sjukt smidigt med färdtjänsten även om det känns lite onödigt när jag typ bor granne med gymmet men som sagt vad ska jag göra liksom?
När jag kom hem så kom hemtjänsten precis när jag hade klivit innanför dörren så det var tur att jag precis hade kommit hem. Hon hjälpte mig med frukost och sen tog jag en dusch och satte mig i soffan framför Nyhetsmorgon och då var klockan bara nio, det var en go start på veckan.

Klockan 9:30 hade jag ett telefonmöte med försäkringskassan angående min ansökan om merkostnadsersättning. Det var ett jättebra möte och jag kände verkligen att jag fick sagt det jag ville säga så det var skönt.
Sen jobbade jag lite på mina nyårsinlägg som jag alltid brukar göra till nyår, ni vet när jag sammanfattar och ser tillbaka på året som har gått – mina nyårskarameller som jag kallar de. Vid lunchtid lagade jag köttfärspaj med hemtjänsten.

På eftermiddagen, vid fem-tiden skulle faktiskt min granne komma på en fika till mig. Inte hon grannen med barnen som jag har umgås lite med utan en annan. Vi har träffats en del ute i trapphuset och stått och tjatat lite och alltid sagt att vi måste ta en fika någon dag men det har aldrig blivit av, ni vet hur det är, tiden går. Men i torsdags förra veckan när vi stötte på varandra så bestämde vi att vi skulle ses som i måndags när hon hade kommit hem från jobbet.

Så jag fixade lite här hemma och tittade på vad jag hade att bjuda på, jag hade tyvärr inte så mycket att erbjuda så det fick bli pepparkakor med ädelost och några Ballerina.
Jag tyckte att det skulle bli jättemysigt att ta en måndagsfika med grannen, som sagt så har vi aldrig umgåtts innan men hon har verkat så himla gullig när vi har småpratat utanför.

Runt klockan 17 kom hon och vi hade verkligen det jättemysigt. Som sagt så har vi bara träffats utanför så vi känner knappt varandra, men det kändes ändå som vi kände varandra. Hon är 24 så vi är rätt nära i åldern också så jag kände igen mig i henne i vissa saker och vi bara satt och snackade om livet, det var verkligen jättehärligt. Hon är verkligen så himla gullig! Vi sa att vi måste ses igen och umgås, det ser jag verkligen fram emot. Hon och hennes kille bor i samma trapphus som mig och de verkar lite som mig, hittar inte på så jättemycket saker hela tiden och de har inga barn och så, så vi kanske kan börja umgås lite, det vore så roligt.

Jag blev så glad att hon ville komma till mig. Jag har inte sagt att jag har en CP-skada, men det märker man ju när man träffar mig för första gången, hahaha. Men liksom det kändes så naturligt om ni förstår och hon såg verkligen bara mig och inte CP-skadan, det tar jag tyvärr inte för givet, och det gör mig så varm i hjärtat.

I tisdags var sista tisdagen som jag skulle till Habiliteringen och träffa min kurator, jag har ju gått till henne varje tisdag nu sen typ oktober. Det var sista gången i tisdags då hon tyvärr ska sluta på Habiliteringen, det är jättetråkigt. Så i tisdags var sista gången som jag träffade henne som min kurator. Jag tycker att vi har fått en fin kontakt och speciellt nu när vi har träffats så ofta, så det var lite vemodigt i tisdags och hon sa så många fina saker till mig så jag blev helt rörd inombords.

Vi har pratat och gått igenom mycket tillsammans och det känns lite jobbigt att den tryggheten försvinner nu, för det har faktiskt varit en slags trygghet och hjälp för mig. Jag har dessutom sett fram emot att åka till Habiliteringen och träffa henne varje tisdag, det har liksom varit en rolig grej på tisdagar. Jag har gjort det så himla länge nu så det kommer att bli konstigt att inte åka dit längre på tisdagar. Så det är tråkigt, men jag känner att vi fick ett väldigt fint avslut i tisdags, så det var väldigt härligt.

Men nu ska jag få en annan kurator som jag faktiskt träffade förra torsdagen tillsammans med min kurator. Det var ett bra första möte och det var skönt att träffa henne tillsammans med min kurator innan hon slutade. Hon verkade jättebra och det var skönt att få ett ansikte. Men som jag sa till min kurator, ”det blir svårt att slå dig” och det stämmer verkligen! :)
Min nya kurator har jobbat på Habiliteringen, både på barnsidan och vuxensidan i många år och min kurator sa att hon är väldigt kompetent och duktig så det känns ändå bra.
Vi har redan bestämt ett datum då vi ska träffas för första gången själva, och då är hon min kurator på riktigt, det blir den 11 januari klockan 9 så det känns bra att vi redan har bestämt en första tid.

I tisdags efter Habiliteringen och det vemodiga men härliga avslutet med min kurator åkte jag till Knalleland faktiskt och fixade de sista julklapparna. Jag vet att jag sa att jag var klar, men det var jag tydligen inte men nu är jag klar på riktigt jag lovar :D, så det känns så skönt, ingen julstress. Det var lite roligt också, det är inte ofta som jag går i affärer längre.
Jag köpte också jul- och nyårsoutfiten så de är klara nu med. Jag köpte en jätteglittrig nyårsklänning som jag älskar redan, men tyvärr var den för liten och det märkte jag när jag kom hem så nu måste jag tillbaka och byta till en större storlek, lite drygt, men men, så går det när man tror att man är en XS men man är en S! :)
Men det är lite svårt, för jag kan ha XS ibland och jag tyckte att den såg lagom ut, så det är så svårt!
Men klapparna är klara som sagt, de ska bara slås in och läggas i min stora hög under granen!

Igår, på lucia, hade jag en riktig mysig dag hemma för jag hade inget på agendan och det brukar alltid hända något trots att jag är arbetslös så det var så skönt att bara vara hemma en hel dag. Jag var inte ens på gymmet igår för jag ville verkligen bara vara hemma. Hela dagen hade jag på Musikhjälpen i bakgrunden, det är så himla mysigt och den håller en verkligen sällskap. Jag har sett fram emot musikhjälpen extra mycket i år nu när jag är arbetslös, då jag kan titta mer/typ hela tiden! :-)

Medans Musikhjälpen var på i bakgrunden gjorde jag klart mina nyårsinlägg, så nu är de helt klara, schemalagda till den 1 januari, både här på bloggen och på Facebook, så det är också så skönt att de är klara. Det tog exakt hela dagen, jag skojar inte och då var de redan påbörjade, så då kanske ni förstår hur mycket tid och energi de tar, men det är det värt för det är så roligt att göra de och extra roligt när de är klara. Men även om det är roligt så är det lika skönt att ha de klara när de väl är klara! :)

Jag har dock lite dåligt samvete för att jag satt vid datorn exakt hela dagen igår men men, det var lite skönt också och mysigt med Musikhjälpen i bakgrunden.
Jag hade planerat att slå in mina julklappar som jag köpte i tisdags och pyssla lite med det, men det blev inget med det, det hann jag inte! :)
Hoppas att ni hade en trevlig lucia igår!

Idag blir det gymmet på morgonen innan frukost, det ser jag fram emot. Sen vid tio ska jag snabbt åka till Knalleland och byta min nyårsklänning så att jag får det gjort. I eftermiddag blir det 90 minuters massage, det ser jag fram emot! Som ni säkert vet så älskar jag att träna samma dag som jag ska på massage, så jag brukar försöka pricka in träningen på samma dag som massagen. En härlig torsdag blir det idag helt enkelt.
Imorgon ska jag få storstädning på morgonen och sen på eftermiddagen kommer mormor och morfar och tar en fika med mig, det blir mysigt.

Hoppas att ni har haft en fin vecka hittills!

Bookmark the permalink.

One Response to Sista Habiliteringsbesöket

  1. Helen says:

    God morgon fina Alice 🧡 Har så dåligt samvete för att jag inte kommit i äg tidig ännu. Har blivit så dålig i min sjukdom o flytt och ändringar på jobbet.. Mycket som är i startgroparna, mer hemtjänst, hjälpmedel, bostadsanpassning osv. Sen fick jag ju den jäkla hjärntröttheten. Hade aldrig förut kunnat gissa hur mkt energi det tar.

    Men så härligt att läsa om dig & grannarna 😃 De verkar ju supermysiga. Så glad för din skull 🧡 Jag skall verkligen göra allt jag kan för att komma och hälsa på dig efter helgerna och allt har landat.

    Tänker på dig, kram Helen 🎄🧑‍🎄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *