Skolan: Skolan för mig

Skolan ät jätteviktig för mig, det är grunden till mitt vuxenliv. Jag tar skolan på allvar, kanske lite för mycket tycker mina lärare ibland och de runt omkring mig. Men jag vill lyckas både med min kunskap och mina betyg. För mig så måste jag kämpa lite extra mycket än vad alla andra behöver göra på grund av att jag har mitt handikapp och fokusera på. Oftast hänger jag med på lektionerna, men kanske inte fullt ut. Som i måndags började vi med satsdelar i svenskan, och det tyckte jag var jättesvårt, men efter ett tag förstod jag mer och mer. Men det var vissa saker som jag hade forfarande jättesvårt med, jag antecknade på lektionen och då kändes det lite bättre, men ändå vissa grejer som var oklara. Så när jag kom hem satte jag mig och plugga på detta i två timmar ungefär i streck. Vår svenska lärare hade lagt ut några filmer om detta som vi kunde titta på. Det har ingen annan lärare gjort innan. Då märkte jag att det var jättebra för mig, för jag hängde med och jag kunde anteckna samtidigt. Om jag inte hängde med så kunde jag spoola tillbaka. Det var ett jättebra hjälpmedel. Det har ingen annan lärare gjort innan. Så jag ska prata med min mentor och min speciallpedagod om att jag vill ha fler sådana filmer. Efter att jag hade tittat på de filmerna igår och jobbat så förstod jag ännu mer, så det gav resultat. Det leder till att jag är ikapp alla de andra så jag kan hänga med på nästa lektion och förstå. Det kändes sjukt skönt efter att jag hade pluggat igår och jag förstod allt. Det ordnar sig att plugga.

När jag började högstadiet så började jag älska skolan. För det första så har jag en superbra mentor som tar tag i saker direkt och jag har bra lärare förövrigt. Jag gillar också när det är mer fritt och man kan göra vad man vill när man inte är på lektion. Men framför allt så är min mentor och mina andra lärare roliga, de har ironi och humor, vi skrattar och vi skojar, de sprider glad energi helt enkelt. Det bästa är när man får ett glatt ”godmorgon” – hej på morgonen när man kommer till skolan, det är en riktig bra peppad start på dagen. De är inte så allvarliga när de har en lektion, fast naturligtvis så lär de ut jättebra men det jag menar är att de lär ut på ett roligt sätt, så det blir intressant. Det ligger nog mycket i det varför jag tycker att högstadiet är roligare, tror jag. Jag längtar liksom till nästa dag i skolan, det gjorde jag inte innan, det är så skönt att jag gör det nu. Jag trivs så bra i skolan och med mina lärare som gör det allra bästa för att jag ska lyckas i skolan och ha det så bra som möjligt, det är jag väldigt tacksam över!

Högstadiet – bästa tiden i skolan!

Bookmark the permalink.

One Response to Skolan: Skolan för mig

  1. Jonas T says:

    Vi fixar någon film till elläran också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *