Skolan: Fredagstjat om veckan

Denna veckan har varit mycket på schemat. I måndags åkte vi in till ortopeden och provade ut mina nattortoser som vi gjorde förra gången, men de ska de reparera dem så dem inte gör ont eller klämmer någon stans. Han ritade också ut mina knän till knäorterna. Så vi har fått en ny tid om ett tag när vi ska testa nattortoserna igen men framför allt testa knäortoserna, det blir spännande. Jag tog bussen in själv i måndags så mamma slapp köra in i Sandared och hämta mig, så slapp hon åka fram och tillbaka liksom. Det var första gången jag åkte buss själv när jag inte skulle träna, så det var kul och självständigt :).

I torsdag på eftermiddag var det sån där öppet hus i skolans aula om gymnasium. Många gymnasium var där och presentera sig, de var intressant. Vi fick med oss kataloger eller vad man kalla det som vi ska kika på. Det var egentligen för niorna eftersom att de ska välja snart, men det var för åttorna också, så det tyckte jag var bra och gå på.  På de skolorna jag tänkte gå på fick vi lappar om olika dagar om öppet hus man kunde gå på till skolorna, det är egentligen också för niorna men man fick gå och titta även om man bara gick i åttan, så det ska jag göra det var en bra sak. Då får man en ännu mer klarare bild av skolan och hur den fungerar när man får se den framför sig än att bara stå och lyssna på någon som går på skolan eller jobbar på den och berättar hur den är, så kan man få sin egna bild av skolan istället med egna ögon.

Idag hat det varit en händelsefull dag. Vi har haft halv friluftsdag idag och då ska man orientera på okänd terräng i åttan, spännande. De andra orientera i skogen, men eftersom att jag inte kommer att springa så mycket i skogen så fick jag orientera i stan istället där jag kommer vara mycket, det är så nyttigt för mig. Vi fick sovmorgon för det första, det var skönt. Jag tog på mig underställ och fem jackor, så jag frös inte direkt :). Det var första gången jag hade riktigt underställ på mig faktiskt. Det var roligt, jag och Helen var det som var i stan bara. Sen när vi kom tillbaka hade vi engelska, och idag hade vi också vaccination på skolan, så nu har jag vaksinerat mig också. Allt på samma dag blev det. Varje gång jag ska vaccineras väger de och mäter mig alltid för att ha lite koll, men det gör de bara med mig. Det blev en kort fredag när vi bara hade en vanlig lektion, inte ens det.

Men nu är det skönt med helg iallafall, jag har längtat efter helgen hela veckan, jag vet inte varför. Men jag har längtat till fredagen det är nog det, för jag tyckte det skulle bli kul och spännande med orienteringen i stan.

Trevlig helg på er!

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *