Skolan: Hemkunskap

Det är extra kul nu första veckan, för man får bara ett schema som berättar vad du ska göra på dagen du har ingen aning om hur den här dagen kommer se ut. Så när jag vaknar på morgonen så tycker jag det ska bli extra kul att gå till skolan för jag vet inte exakt hur denna dagen kommer att se ut.

Idag hade vi hemkunskap för första gången i åttan, vi är i halvklass som tur är. Vi har hemkunskap i typ två timmar, jättelång tid. Idag var det nästan bara massor av information och läraren pratade typ hela lektionen bara för det var första gången. Sen fick i slutet fick vi göra svampstuvning på mackor i ung två och två, det var stressigt för jag och hon som jobbade ihop med hade inte så bra samarbete, så där fick vi en läxa till nästa gång.

Plus att det var så mycket information, idag så vi kom inte ihåg allt vi skulle göra som hon sa att vi skulle göra först innan vi började laga mat. Plus att det var första gången och allt var helt nytt. Men vår hemkunskapslärare sa att det är mycket teori i hemkunskap, men nästan alla gånger så ska vi hinna att laga någon maträtt att äta på slutet.

Våra mackor blev iallafall goda i all stress ändå. Sen fick vi ut papper och mappar, för vi kommer att få rätt mycket papper i hemkunskapen. Sen fick vi jättefina böcker med en jättefin framsida som är helt helt nya och fräscha, vi är de första som får använda de, lyxigt. Vi fick även en till läxa till nästa onsdag också, det var att läsa ett litet kapitel ur de nya böckerna, spännande. Plus att vi ska plasta in våra böcker, eftersom att de är så nya och fina. Vår hemkunskapslärare sa att vi får vara jätterädda om de här nya böckerna.

Det ska bli riktigt kul att ha hemkunskap varje onsdag!FullSizeRender

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *