Skolan: Q/A högstadiet

Svar

Svar på en fråga från inlägget ”7:an/högstadiet”

Läser du/kommer du läsa nåt mer språk än engelska och svenska nu i högstadiet?

Bra fråga, ja det har vi. Vi fick välja på tyska, spanska, franska eller extra engelska. Jag ville ta tyska för min morfar kan tyska och de flästa i min släckt läste tyska i högstadiet. Jag får natuligtvis bestämma vilket språk jag vill läsa, men tyska är svårt och jag har tillräckligt att kämpa med i skolan (nu i högstadiet), och om jag ska ha ett helt annat språk än engelska till språk så blir det för mycket känner jag. Så jag suddade 1:ans valet på min lapp som var tyska och satte engska som 1:a istället för det sista valet, också fick tyskan hämna på en andra plats istället. Extra engelska pratar ju nästan alla länder, så det är bra att kunna det, nästan vart man åker. Så kanske en lektion har vi engelska med hela klassen med våran mentor och sen går jag  till ett annat klassrum och en annan klasslärare som har språkvalet extra engelska, så det är fortfarade ett eget språk som jag har valt.

 Tack för frågan! :)

Bookmark the permalink.

One Response to Skolan: Q/A högstadiet

  1. SpeLinnea says:

    Tack för svar! Engelska är väldigt bra, du kommer kunna resa mycket med engelska kunskaper. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *