Sommarjobb

Jag har ju pratat om att jag skulle ha ett möte angående sommarjobb men jag ska berätta hur det gick till från början. Jag och min kurator på Habiliteringen i Göteborg skickade in en ansökan under en tid vi hade. Där fick jag svara på frågor, skriva en kort text om mig själv och klicka i ett par jobbalternativ som jag skulle kunna tänka mig att jobba med. De jag tryckte i var äldreboende, administration och jobba med personer med olika funktionsnedsättningar.

Sen blir man kallad på ett samtal hos kommunen som jag blev då. För i Borås kommun så är det så att det är kommunen som väljer vilken jobbplats de tycker kan passa mig utifrån mina egna val.

Hon som jag och mamma skulle träffa hade pollen allergi och då får hon inte komma till jobbet pågrund av att det är sånna tider nu. Då ska man ta det säkra före det osäkra eftersom att man aldrig kan veta. Så då bestämde vi att vi skulle ha samtalet via FaceTime istället, som i onsdags.

Samtalet gick bra. Vi pratade lite om mina val och vad jag hade tänkt mig osv. Jag hade ju valt administration bland annat och då sa hon att då kan man få jobba på olika evenemang, kanske duka eller servera kaffe på något stort möte eller så. Eller så kan man få jobba med att sätta in papper i pärmar. Redan där kände jag neee….det är nog inget för mig! Jag säger bara: bära kaffekoppar, sen får ni räkna ut resten själva! :-) Hålla på med papper och pärmar är inget för mig heller, det blir för svårt och jobbigt.

Jag sa det att jag har svårt med armarna och fingermotoriken, och även benen. Så det kan bli lite svårt för mig. Jag berättade då att jag hade en el-rullstol och en manuell rullstol. Jag berättade lite övergripande om min CP-skada helt enkelt. Så då förstod hon att de jobben kanske inte är något för mig.
Men så sa hon att det finns en dagverksamhet för personer med funktionsnedsättningar på Hulta som skulle kunna passa mig så där sa jag att jag var intresserad av att vara. Det lät spännande! Det är personer som är mellan 20-30 år som är där, rätt så unga med andra ord. Hon skulle då skicka en förfrågan där för mig.

När jag och min kurator gjorde ansökan tillsammans, eller rättare sagt jag. Så fick jag en inloggning på något som heter ”mina sidor”, där ska jag gå in och titta titt som tätt sa hon från kommunen. För där får jag svar på om jag fått något jobb. Där måste man vara ganska snabb på att tacka ja för annars går den platsen över till någon annan. Så nästa vecka och framöver blir det att håla koll där varje dag!

Om jag får ett sommarjobb så kommer hon på kommunen, som vi pratade med att följa med mig dit till den arbetsplatsen och se hur det ser ut och om det behövs göra några anpassningen osv. Det tyckte jag lät väldigt bra.

Hon frågade även hur länge jag tror att jag orkar jobba, hon sa vissa jobbar sex timmar, vissa jobbar fyra, det är lite olika. Men som jag sa, jag har aldrig jobbat innan så jag har ingen aning. Jag får testa mig fram helt enkelt.

Hon sa att jag kan få jobba tre till fyra veckor, men det ligger oftast på tre veckor. Det kan bli när som helst under sommaren, juni, juli eller augusti. Jag hoppas att jag får i början av juni perioden eller i augusti för då får jag ha semester när mina familjer också har semester. Dessutom kommer jag att ha något att göra på dagarna när alla jobbar.
Vi får se, jag får ta det jag blir erbjuden men jag blir bara glad och tacksam om jag får ett sommarjobb.

Vi pratade såklart även om Corona, hon sa att de inte vet i nuläget vad som kommer att hända med alla sommarjobb, men de kör alla intervjuer som vanligt som att det kommer bli av. Så jag håller alla tummar nu för att jag kommer att få jobba i sommar. Det vore så roligt och bra erfarenhet, plus att jag kan skriva det på mitt framtida CV att jag har sommarjobbat.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *