Sommarlov, betyg, tufft år

Äntligen, nu är det sommarlov! Ni anar inte hur glad jag är, ursäkta men jag är så trött på skolan nu. Det var jag redan två veckor innan skolavslutningen, så nu är det så skönt att ha sommarlov. Dessutom har vi kört rakt in i kaklet i skolan.
Det ska bli otroligt skönt att inte behöva sätta sig ner och göra klart en uppgift, plugga eller läsa på inför prov, som jag har gjort i ett års tid nu. Utan nu kan jag verkligen slappna av på riktigt och leva lite också. Det ska bli otroligt härligt att bara njuta i sommar tillsammans med mina älskade familjer, släktingar och de få kompisar som jag har här hemma. Jag hoppas på mycket utefika och kanske någon utegrill med mormor och morfar i sommar, för de saknar jag varje dag. Även om det inte går att göra så mycket i sommar så ska det faktiskt bli rätt skönt att vara lite mer på hemmaplan i sommar, men något kanske vi kan hitta på. Jag, pappa, Jenny och killarna ska till exempel till Halmstad lite senare i sommar. Sen kanske det lutar åt att vi hyr en stuga på mammas sida, vi får se. Jag hoppas också på mycket fina dagar, stranddagar, god mat, grillkvällar, vackra solnedgångar, kvällspromenader med Kevin och härliga bad. Men framför allt ska det bli härligt att bara vara och inte tänka på skolan som jag nämnde innan. Den jag kommer att sakna allra mest i sommar är Wilma, men vi kommer att prata mycket och hålla kontakten, typ varje dag! Vad ska ni göra i sommar?

Tvåan har inte varit lätt, den har varit tuff, framför allt skolan men också allt annat, då tänker jag på min sjuka höst och alla mina läkarbesök nu här i vår. Alla säger att tvåan är det tuffaste året på gymnasiet, och ja det kan jag verkligen hålla med om. Att gå från ettan då jag var fri nästan alltid när jag kom hem till tvåan då jag har fått slitit i flera timmar var och varannan vecka efter skolan. Det har varit jättestressigt när skolan har stått mig upp i halsen och när man har haft flera saker att beta av på samma gång. Denna våren har varit extra mycket, men jag tror ändå att hösten 2019 var tuffast när jag mådde dåligt och hamnade efter i skolan.
Ett stort tack till Wilma som har stöttat mig och alltid funnits vid min sida hela tvåan i vårt och torrt. Hon har stöttat mig, hjälpt mig och peppat mig när det varit kämpigt. Men vi har även haft det så kul, skrattat och pratat så vi nästan har storknat. Vad hade jag gjort utan henne?

Men trots det har jag ännu en gång lyckats, till och med bättre än förväntat. Om jag får vara lite egoistisk så är jag det nu, men jag är så j*äkla stolt över mig själv och min insats i skolan! Trots mina motgångar detta året, så har jag alltid kämpat och gjort mitt bästa i alla lägen och jag har ägnat hela min privata tid vissa kvällar för skolan. Mina lärare har sagt det till mig efter nästan varje uppgift jag har gjort nu i vår ”jättebra jobbat Alice” ”det ser jättebra ut”, de orden har verkligen gjort mig glad och peppat mig till att fortsätta kämpa.
Ett ämne som har varit extra tufft detta året har varit historian, det är så mycket att lära in och det är sånt brett ämne som jag sagt tidigare. Vi har haft massvis med inlämningsuppgifter och prov, och jag har verkligen kämpat för att klara av det. Min lärare i historia skrev till mig i torsdags att hon tycker att jag har kämpat på extra bra här i vår och att jag har utvecklas, så det var kul att höra!

Betygen har inte sätts än, de sätts någon gång nästa vecka men jag har ändå fått reda på mina betyg i mina kurser av de lärarna. Eftersom att jag går i gymnasiet så får jag inte betyg i alla ämnen, bara i de som avslutas nu till sommaren. Förra året var det bara tre stycken ämnen men i år är det jättemånga, ungefär sex styckna kurser så det känns roligt. De kommer skrivas på vår individuella studieplan som ligger på en internet sida som heter Hjärntorget, de kommer nog komma upp där någon gång nästa vecka hoppas jag. Även fast jag vet vad jag har fått för betyg i alla avslutade kurser så ser jag ändå fram emot när jag får se alla betygen samlade på ett och samma ställe, då blir det mer samlat och jag får en bättre översikt.

Jag är så nöjd och glad över mina betyg. jag har även fått mitt första B under alla mina skolår och jag är så lycklig. Det var i idrott! På grund av att jag har presterat så bra fysiskt och på våra teoretiska inlämningar, men jag tror att det handlar mest om mina teoretiska inlämningar om jag ska spekulera, jag älskar ju att skriva och jag är riktigt nöjd med alla mina uppgifter i idrotten!

Min lärare i idrotten sa jättefina komplimanger till mig när hon skulle berätta om mitt betyg. Hon sa bland annat att hon har sett hur mycket jag har kämpat och att jag alltid gjort mitt bästa på alla idrottslektioner. Hon sa även att jag har tillfört jättemycket i idrottsgruppen med min positiva energi och att jag alltid är så glad och sprider bra energi. Hon sa också att hon kommer verkligen att sakna mig till hösten. Jag blev verkligen överös med komplimanger, jag är så glad och tacksam för hennes ord!

I fredags hade vi avslutning på distans från klockan 10 till 11 på google meet. Det var bara vår klass med mentorer och assistenter som var med. Det var en trevlig avslutning med mycket härligt prat och lite klipp från rektorer och så. Det var även stipendiumutdelning precis som förra året. Jag hade verkligen hoppas på ett stipendium i år! Inte bara för pengarnas skull utan också ett kvitto på hur hårt jag har kämpat, lärarna brukar ju alltid skriva en motivering också. Men det blev inte jag tyvärr, men jag är glad för min klasskompis skull! Jaja bättre lycka nästa år. Wilma tyckte verkligen jag var värd ett, och jag är så tacksam över hennes ord! Men hon vände faktiskt det till något positivt, och det är att man får mer pengar ju längre upp i årskurserna man kommer. För det höjdes med 1000 kronor från ettan till tvåan. Jag tänker också såhär att det är ju mycket roligare att gå fram och hämta ett stipendium än att inte få något fysiskt i handen som det blev detta året eftersom att alla var på distans. Så jag ser det så istället! :)

Det har även varit en spännande och annorlunda vår i år med distansundervisningen, men som ni vet så har jag älskat att plugga på distans!

Igår kväll firade jag, mamma och Elliot mitt sommarlov med hemmagjord pizza. När Elliot hade somnat fick vi lite egentid, jag och mamma, för Marko var iväg, det var mysigt.

Pizzakväll
Bookmark the permalink.

One Response to Sommarlov, betyg, tufft år

  1. Mormor says:

    Är så stolt över dig! Som du har kämpat! Du är bara fantastisk!👍 Hoppas verkligen att vi kan ses lite längre fram, vi längtar efter dig också!😘❤️❤️❤️❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *