Sommarlov med förkylning

Nu mår jag mycket bättre så nu håller min förkylning på att försvinna, vilket jag är glad över såklart, jag är bara lite täppt i näsan fortfarande. Jag tror inte att jag berättade det här i mitt senaste inlägg om min förkylning på bloggen, jag tänkte nog att jag skulle det men så blev det inte av utan det stannade i mitt huvud istället. Iallafall, jag vet inte om det är många som har det så här, men vissa människor som jag känner kan gå med ont i halsen i jättemånga veckor, till och från, utan att det bryter ut, men i värsta fall bryter det ut efter typ tre veckor, men ibland håller det bara på sådär tills det bara försvinner. Medans när jag får ont i halsen, blir jag sjuk direkt, alltså det har varit så hela mitt liv, om jag känner att jag har ont i halsen en dag så ligger jag däckad i en förekylning eller känner mig hängig tredan dagen därpå, ibland kan det till och med bryta ut samma dag. Jag fattar inte hur man kan gå runt med ont i halsen till och från i en till två veckor! Det låter frustrerande, jag skulle bli helt galen. Bättre att det kommer, det bryter ut samma eller dagen efter känningar också är man sjuk i ett par dagar och sen är man frisk. Det var samma sak denna gången, jag hade ont i halsen i lördagsmorse och redan på dagen fick jag feber och ont i kroppen. Jag är så tacksam över att min kropp funkar så! :)

Jag har samma symtom varje gång också, först får jag ont i halsen, sen kommer antingen febern eller snoret dagen därpå, sen är jag sjuk i typ två tre dagar och sen är jag pigg och frisk igen. Om jag har otur kommer hostan efter snoret, men peppar peppar så kommer den inte så ofta till mig, vilket är skönt. Jag brukar inte vara sjuk så länge heller, vilket jag haft tur med. Hur är det när ni blir sjuka? Är ni som mig, pang boom och sen är det borta, eller är ni segare?

Min första hela sommarlovsveckan har jag alltså bara varit hemma och kurerat mig. Det har varit otroligt dåligt väder här, det har regnat på snedden verkligen, men det är mysigt när man bara är inne och är krasslig tycker jag. Igår mådde jag bättre som sagt och det var första dagen på veckan då det var blå himmel och sol, vilket var så skönt.

Jag har bara legat i soffan och tittat på film, serier och YouTube i veckan. Jag har även sovit länge på morgonen, inte gått upp förrän tio ibland halv elva, vilket inte är likt mig. Men det har bara varit så skönt att sova på mornarna och få gå upp när man vill. Jag har till och med sovit förbi familjen som åker iväg till jobb och dagis på mornarna. Det är sommarlov det! :) Dagarna blir inte heller så långa när man sover lite längre vilket är skönt.

Jag kan äta frukost hur länge jag vill, jag äter lunch när jag är hungrig och jag har inte låtit klockan styra mina dagar, vilket jag älskar.
Igår kände jag för första gången på veckan att det blev lite långsamt eftersom att jag mådde bättre och var piggare igår, men då städade jag och rensade i mitt rum på förmiddagen så jag slog av lite tid där. Det blev så fint och mysigt i mitt rum, vilket är så underbart tycker nu jag när jag ska bo här på heltid i sommar, förutom när jag är hos pappa då förstås. Mamma hjälpte mig att byta lakan och påslakan igår när hon kom hem så nu är det extra fräscht och mysigt i mitt rum. Det är extra skönt att byta lakan och så när man har varit sjuk tycker jag.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *