Sommarledsagning

Ni vet att jag har haft ledsagning ett tag nu. Jag har även sökt att få det här i Borås under sommarlovet när jag är hemma själv och jag har fått beviljat sex timmar i veckan, så det är ju bra, från Borås kommun då såklart. Jag har haft lite mailkontakt med en tjej i veckan (min handläggare) som sa att hon har hittat en person åt mig och att de gärna vill träffa mig. Jag sa att fredag klockan ett blir bra hemma hos mig. Så igår klockan tio i elva körde en bil upp på uppfarten här hemma. Jag trodde bara att det skulle vara två personer, hon handläggaren och min ledsagare, men det klev ur fyra kvinnor ur bilen. Min spontana tanke var ”ska jag välja mellan tre personer?” Men så var det givetvis inte.

De kom in och uppför trappan och jag hälsade på alla och handläggaren sa vilka hon hade med sig, sen fick de presentera sig själva när vi slog oss ner i sofforna. Det var då handläggaren, ledsagaren, en planera och en till från kommunen som jag inte kommer ihåg vad hon gjorde. Alla var superhärliga och roliga. Jag bjöd de på kaffe, det tyckte de var trevligt! :)
Vi pratade inte så mycket om mina behov direkt, utan det sa handläggaren att jag får berätta för min ledsagare vad jag behöver ha hjälp med under tiden som vi ses. Handläggaren frågade mest om vad jag gör på fritiden, om var och vad jag pluggar och lite så. Sen frågade hon mig om vad jag ville göra med min ledsagare och då berättade jag att jag vill åka till stan och gå på stan, fika, shoppa, äta och bara promenera. Sen sa planeraren som förslag att vi kunde gå på en sommartorsdag, då är det ju bara att min ledsagare börjar lite senare, också tog hon fram ett schema ur sin väska på vilka artister som spelade och när, som hon hade fått av sin dotter, också fick jag det av henne, det var lite roligt men snällt! :) Så det kanske blir av, jag och mamma har bestämt iallafall att vi ska gå på Molly på en utav sommartorsdagarna.

De frågade vilka dagar jag ville ha och vilka tider, och jag sa tisdagar och torsdagar mellan ett till fyra. Jag kände att jag tar tiderna på eftermiddagen eftersom att det är då det börjar bli segt här hemma. Vi har bestämt att jag ska ta bussen in till Borås resecentrum också möter hon upp mig där. Jag fick även hennes nummer så vi kan hålla kontakten, och även planerarens nummer ifall det är något eller om jag vill byta tid eller något sånt. Min ledsagare börjar redan nästa vecka, men just på tisdag har jag lite andra planer, så vi ska träffas på onsdag och torsdag istället och då möter hon upp mig vid resecentrum. Men annars är det tisdagar och torsdagar som gäller förutom v.28, 29, 30 och 31 när jag ska ut med familjen och flänga hit och dit på olika semestrar! :)

Det ska bli kul att hitta på något tycker jag istället för att bara sitta hemma. Ledsagaren verkade bra tycker jag, hon pratade ren svenska så vi förstod varandra bra, vilket var skönt!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *