Tror att jag haft Covid-19

Jag tror att jag har haft Corona. Måndagen på lovet var jag på läkarbesök på Närhälsan i Angered. Nu i fredags ringde en som jobbar på Närhälsan och frågade om jag hade haft några förkylningssymtom den senaste veckan, och då sa jag ju ja. Då sa hon att den läkaren som jag hade träffat hade testat sig positivt för covid-19 senare den veckan. När jag hörde det så blev jag helt ställd, jag viste inte hur jag skulle reagera. Jag viste inte om det var positivt eller negativt.

Jag träffade honom på måndagen, på tisdagkväll började jag känna mig förkyld och på onsdagen var jag förkyld.
Hon som ringde ville att jag skulle testa mig, vilket jag har försökt att få tid till hela förra veckan som jag skrev i mitt förra inlägg. Men nu kan jag inte testa mig eftersom att jag är frisk, men hon ville att jag skulle ta ett antikroppstest om några veckor. Det vill jag också göra, för att veta om jag har haft det eller inte. Jag hoppas det, för då har jag haft det lindrigt och dessutom är jag immun ett tag, det vore så skönt. Då kan jag slappna av lite.
Så jag har ändå kommit fram till att det är positivt om jag nu fick det av honom.
Nu är ju sannolikheten ändå större att jag har haft det med tanke på att jag träffade en person som hade det.

Man måste vara symtomfri i minst tre veckor för att göra ett test så jag tänker att jag ska göra ett antikroppstest i början av december. Jag ska försöka få en tid i Angered för att ta testet, så slipper jag åka någonstans. Jag tittade igår om det fanns tider i Angered för ett antikroppstest i december, men det fanns det inte än så länge, så jag får helt enkelt hålla utsikt efter när tider släpps.

Nu har jag iallafall varit symptomfri i mer än sju dagar (som man ska vara innan man lämnar huset), så nu kan jag gå till skolan nästa vecka och åka till Storås senare i eftermiddag.
Det känns konstigt att veta att jag kanske har haft Covid, men ändå skönt om jag har haft det.

Bookmark the permalink.

One Response to Tror att jag haft Covid-19

  1. Mari says:

    Ojdå! Skönt att du mår bra igen, och jag förstår dig, jag skulle också vilja ha haft covid så att man kan känna sig lite skyddad ett tag… 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *