Vad händer nu?

Nu har livet som arbetslös startat på riktigt, det kändes konstigt att inte gå till jobbet som i måndags men resten av veckan hittills har det inte känns lika konstigt. Jag tror att det är för att jag har varit inställd så länge nu på att jag kommer att vara arbetslös ett tag och sett fram emot det, om man nu får erkänna det. Så vad händer nu då? Inte ett jävla skit, hahaha, jag brukar absolut inte svära men nu ville jag det för det låter så roligt! :D Jag kommer att ta dagarna och veckorna som de kommer, som en liten pensionär vilket jag ser fram emot mycket, men framför allt chilla lite och vila eftersom att jag varit rätt trött ett tag. Men jag tror definitivt att jag kommer att få dagarna att gå ändå, då ni vet hur jag är, flyger och far överallt.

Jag har ändrat lite på min hemtjänst eftersom att jag inte vill att de ska komma 06:45 som vanligt varje dag. Men jag ska ändå hålla mig till rutiner tänker jag, att jag skiljer på vardag och helg, för det känner jag är viktigt. Så kan man lyxa lite på helgerna som vanligt. Så jag har bestämt att jag ska ha morgonbesök, så jag kommer upp hyfsat i tid och får hjälp med frukost. Jag ska ha morgonbesök måndag till torsdag och från och med fredagar tar jag helg precis som innan, jag har inga morgonbesök på helger. Hemtjänsten kommer då att komma till mig runt 8-tiden på morgonen och hjälpa mig med frukost, det tycker jag ändå är en bra tid, då får jag sova lite längre iallafall men samtidigt kommer jag upp hyfsat tidigt och får ut mer av dagen.

Sen har jag lunchbesök vid 13-tiden och i samband med det lagar vi mat om det är måndag eller torsdag. Sen på kvällarna kommer de som vanligt vid 17-18 tiden.
Det tror jag blir jättebra. Jag märker dock att jag börjar bli riktigt hungrig redan vid 12-tiden så jag funderar på om jag ska äta något mellanmål vid 10-tiden, alternativt en större frukost.

Men det som är så underbart är att jag har fria dagar, kan göra exakt vad jag vill och när hemtjänsten har gått på morgonen ja då kan jag chilla, titta på Nyhetsmorgon eller till och med gå och lägga mig igen om jag är trött. Det kommer förmodligen inte att hända eftersom att jag inte kan sova så när jag väl har varit uppe en gång, men jag kan om jag vill och bara den känslan är jättehärlig.

Nu i veckan har jag dock varit väldigt trött när klockan har ringt, jag har liksom stensovit än fast klockan har varit åtta, men då är det skönt att veta att jag inte behöver stressa iväg efter att hemtjänsten varit här.

Första veckan har faktiskt varit full rulle. I måndags var det dock väldigt lugnt, vilket var rätt skönt efter att ha varit borta hela helgen. Men i tisdags fick jag mina fönster putsade klockan nio, det var så härligt och det blev sån skillnad. Sen åkte jag och pantade för jag hade massa pant i garderoben som jag behövde ta tag i. Jag har aldrig pantat innan själv så jag tänkte hur ska detta gå? Men jag gjorde ett försök, hängde bak kassarna på Elof och drog till Coop. Det tog en liten stund, men det gick jättebra, bättre än förväntat faktiskt, så nu vet jag att jag kan det. När jag kom hem pratade jag rätt länge med Wilma, det var mysigt. Ja, dagarna går ändå trots att man inte gör så himla mycket.
På kvällen åkte jag till mamma och åt middag med henne och hon hjälpte mig med lite saker, det var härligt med lite middagssällskap.

I onsdags, igår, skulle mamma och två av hennes jobbarkompisar komma till mig på kvällen. Det är mor och dotter, de jobbar båda på mammas jobb. Vi hängde jättemycket när jag var liten och sågs mycket och bakade en del ihop, väldigt mysiga minnen. Men nu har vi inte träffats på flera år då livet kommit emellan och dottern har fått egna barn och bildat familj osv. Men nu har vi sagt ett tag att nu måste vi ses och de har inte sett hur jag bor heller så det såg vi väldigt mycket fram emot. Vi skulle äta thai och bara snacka skit! :) Men det får ni kanske läsa om i ett annat inlägg eftersom att det inte har hänt än när jag skriver detta inlägget, hihi!
Så under dagen igår gick jag och städade och plockade lite hemma inför kvällen, och vips så hade den dagen gått den med.

Idag ska jag till vårdcentralen klockan 10 igen och kolla upp min handled, jag var där för ungefär två veckor sedan så idag blir det återbesök. I eftermiddag blir det tvätt och matlagning och sen lite senare i eftermiddag blir det massage vilket jag ser fram emot då det var längesedan jag var hos henne nu, så det blir en full dag idag också.
Imorgon kommer mormor och morfar på besök och tar en eftermiddagsfika med mig, det blir härligt att få krama på de lite igen. På fredagkväll och på lördag har jag inga planer faktiskt, första veckan som arbetslös blev ändå rätt full, hahaha, så det kan vara rätt skönt.
På söndag ska jag fika med Emma, min kusin igen, denna gången ska vi inte träffas hos mig, utan vi ska fika på Tant Grön i stan, det blir trevligt!

Även om jag inte har några större planer så har jag ändå lite saker som jag tänker att jag ska göra nu när jag har all tid i världen! :)Jag tänker att jag ska börja gymma igen, komma igång med löpbandet, det ser jag fram emot, när jag får orken tillbaka. Sen tänker jag att jag ska vara bättre på att hålla igång bloggen, jag gillar ju att blogga men det har varken funnits ork eller tid till det så nu vill jag satsa mer på bloggen när jag förhoppningsvis får mer av den varan. Men annars händer det inte så mycket. Om jag hade obegränsat med pengar hade jag definitivt gått på massage varje dag, nu när jag har så mycket tid! :) Det hade inte varit dumt! :)

Så ja, jag har inte så mycket planer framöver faktiskt som sagt, bara leva och njuta av livet utan jobb ett tag! :)
Men jag är faktiskt lite orolig för framtiden om det tar långt tid att hitta ett nytt jobb eftersom att jag är en mycket social person och att sitta hemma dag ut och dag in är ju inte bra för någon och speciellt inte då jag är en sån person som behöver socialisera mig mycket. Men det tar vi då, nu är nu och nu ska jag bara njuta av att inte behöva jobba på ett tag! :)

Vissa kanske tycker, vad jobbigt att bli arbetslös nu på hösten och vintern när det när mörkt typ dygnet runt och kallt. Jag kan förstå det resonemanget att om man är arbetslös på våren och sommaren kan man njuta mer av det fina vädret. Men jag tänker tvärtom, jag älskar att bli arbetslös nu eftersom att man är tröttare på hösten och vintern med tanke på mörkret, det är svårare att ta sig upp och gå till jobbet och det är kallt och man vill helst inte gå ut. Dessutom börjar jag känna av min stela höstkropp när kylan kommer och det är jobbigt, plus att jag fryser bara att jag går utanför dörren nu på hösten, det räcker bara att det är lite kallt så fryser jag också blir jag jättestel. Nu kan jag vara inne och mysa i värmen medans kylan är utanför! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *