Vi besöker en rauk

Fårö var det dags att besöka idag för att se alla raukar, det hade jag inte sett någon gång så det skulle bli spännande. Jag tyckte det skulle bli kul att åka båt ut också. Det var risk för kö, men vi åkte dit ändå. Men när vi kom halv vägs till båten så började redan köa så långt back, och den skulle ta två timmar, men det orkade vi inte med så vi hoppade det och tog en spontan utflykt. Så det var ju lite synd, men det blev bra ändå.  Vi körde en bit och sen tog vi en liten fika vid havet, det var blåsigt men väldigt härligt. Sen åkte vi till Lickershamn och käkade på en trevlig resturang där. Den låg ovanför stranden och havet så efter lunchen gick vi ner till stranden lite.

Det finns raukar på Gotland utan att åka båt ut till Fårö, bara det att de på Fårö är det mer tillgänglighet och många fler raukar. Men vi ville ju se en iallafall så vi gick till ljungfrun som den rauken hette trots att det var jättemycket skog och svår mark, men när vi kom dit var det jättefint, med havet precis jämte. Havet var helt klar blått, lite turkost till och med, jättefint var det. Också var det gräs och bänkar jämte som man kunde sitta på och titta ut, jättevackert. Det var fint ändå fast vi inte fick se raukarna och Fårö.

Sen åkte vi till pannkaksträdet, en jättefin lekplast och fik som man kunde grilla sina egna bankaka på, men vi tog inte det utan vi tog en jättegod och jättestor choklad glass, det var riktig glass, det var jättegott, Efter vi hade varit där åkte vi hem och njöt i den blåa himlen och grilla jättegott kött.

Det har varit en jättebra dag fast vi inte åkte båten till Fårö! Det blev en annan fin utflykt istället. :)

IMG_6709

Rauken

IMG_6706

Rauken

Coolt

Vattnet vid Rauken

Vattnet vid Rauken

Selfie vid raukarna! :)

Familj selfie vid raukarna! :)

Pannkaksträdet!

Pannkaksträdet!

Glass vid pannkaksträdet

Glass vid pannkaksträdet

20160713_151553_009_01

Åker rutchkana på pannkaksträdet!

 

IMG_6710

IMG_6711

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *