Welcome back, vardagen

Nu känner jag att vardagen är igång på riktigt efter min lilla mjukstart i torsdags. Igår började allvaret igen, upp och studsa klockan 06:10 som vanligt, äta frukost och gå och jobba, och så kommer det att se ut nu, iallafall till mitten av oktober. Welcome back, vardagen, ansvar och vuxenlivet efter semestern. Men jag känner mig ändå helt okej med det, jag såg till och med lite fram emot denna veckan när allt kör igång igen, dock inte så mycket på jobbet även om det är typ halva mitt liv på vardagar! :-) Men jag ser fram emot att åka till Habiliteringen imorgon, onsdag, och besöket från kommunen på torsdag. Men även igår var jag helt matt i pälsen när jag kom hem, inte som jag var i torsdags efter första dagen men nästan, men jag håller på att vänja mig till rutinerna igen.
Hoppas att jag orkar med habiliteringen efter jobbet på onsdag, jag kommer ju åka dit såklart även om jag inte orkar, men jag hoppas att jag inte är helt slut efteråt när jag kommer hem.

Det goaste med hela denna veckan är nog att jag slipper laga mat på hela veckan, jag har så mycket mat i frysen. Det är så skönt att bara komma hem och göra vad jag vill och slippa att vänta på någon hemtjänst som kommer och ska laga mat med mig. Och just denna veckan när allt kör igång igen, kan det vara skönt att ta bort ett moment ur vardagen iallafall.
Jag tror tyvärr att det hade varit en annan sak om jag kunde ställa mig i köket och laga mat exakt när jag ville och orkade, då hade det nog blivit roligare också. Men vuxenlivet är ju fullt av måsten, men faktiskt om jag typ inte orkar laga mat en måndag efter jobbet men när jag väll ställer mig framför skärbrädan och spisen så är det roligt. Att få laga sin egen mat som man själv har planerat och handlat till, det är en speciell känsla.

Det jobbigaste med att börja jobba igen är nog att gå upp på mornarna tror jag, jag är så fruktansvärt trött när klockan ringer, det var jag igår iallafall. Kan somna om på två röda om jag får stänga av alarmet på telefonen, det är så skönt och varmt under täcket också! :-) Det är extra tufft på måndagar då kroppen inte är van från helgen, typ de senaste mornarna, de jag har jobbat då, har jag börjat morgonen med att tänka på fredagar och helgen – när jag får sova hur länge jag vill, hahaha. Jag vill inte tänka så, då det är negativa tankar men de kommer automatiskt, jag kan inte hjälpa det. Sen är jag så stel på morgonen så det startar alltid med ett träningspass – att komma upp från sängen, hahaha – livet med CP! ;) Det är en bra början, att komma upp från sängen! :-)
Men när jag väl har kommit upp piggnar jag faktiskt till, så det är tur.

Jag tror kroppen fortfarande är i chock efter semestern, den tänker ”jaha, ska vi börja jobba nu? Ska jag behöva kämpa mer en vanligt?” och då blir jag tröttare än vanligt, så funkar det. Jag kommer säkert att vara trött i helgen efter första hela veckan på jobbet efter semestern, men det går inte för då ska jag ut på galej. Jag ska till Göteborg, till pappa och familjen och bara mysa, det ser jag fram emot mycket eftersom att senast jag hängde med de var en stund på Öckerö i somras, så det var längesedan. Vi ska dessutom på resturang på fredagkväll, jag har lovat pappa en 50 års middag med familjen som jag bjuder på, så då tar vi det på fredag, det ser jag också fram emot mycket. Jag som bara har varit hemma i typ tre veckor ser fram emot att komma ut och hitta på något och jag ser även fram emot att klä upp mig lite, jag som har gått i mysisar så länge nu! :) Jag börjar redan fantisera om vad jag ska ta på mig på fredag också fantiserar jag om menyn på restaurangen också, haha! Men framför allt ser jag fram emot att få mysa med familjen såklart! :)
På lördag ska vi dessutom träffa farmor, det längtar jag också till då jag inte har träffat henne på hur länge som helst, så det ska också bli väldigt mysigt.

Sen är planerna att jag åker hem med bussen på lördag, då min kusin Emma ska komma till mig på söndag, det ser jag också fram emot mycket.

Mycket roligt att se fram emot som sagt, hoppas att min kropp (och hjärna för den delen också) håller ihop och hänger med på allt som jag vill! :-)

Har ni börjat jobba igen?
Önskar er en fortsatt härlig vecka!

Bookmark the permalink.

One Response to Welcome back, vardagen

  1. Vad ska du o kommunen prata om på torsdag? Du behöver tillhöra Lss och bo på en servicebostad istället för att ha hemtjänst?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *