Mys på All helgona

I lördags var det allhelgona, då vi brukar träffa hela släkten på mammas sida förutom Kirre och Malin och gå till kyrkogården. Min favorithögtid faktiskt. Peppe och tjejerna kunde inte komma, Gunilla skulle inte eller komma, men Björn skulle komma, men han kom inta heller tyvärr. Så det blev en liten skara kvar, men mormor, morfar, Janette och Martin kom, vilket var mysigt. Det var mysigt att Jeanette och Martin kom som vi inte träffar så ofta. Sen får vi träffa de andra någon annan gång.

Det skulle verkligen spöregna på lördagen när vi skulle till kyrkogården, vilket kändes sådär. Men allt eftersom veckan gick flyttades regnet till senare på kvällen så vi hoppades på det bästa, och vi hade tur, det blev inget regn under hela promenaden på kyrkogården, det var skönt. Vi brukar alltid träffas vid halv fem utanför kyrkogården, det är så mysigt att gå där när det börjar skymma.

Vi var först på plats, sen kom mormor och morfar och Janette och Martin, det var så mysigt att få krama om de igen. Vi gick in på kyrkogården och gick vår vanliga runda, tände ljus och fixade till på gravarna. Jeanette, Martin, mormor och mamma puttade upp mig för den längsta backen, jag erbjöd mig att gå men de ville få upp mig där, och de lyckades! :)
Det var så mysigt att gå på kyrkogården, det var så fint att se alla vackra ljus som glimmade i mörkret.

I slutet gick vi till minneslunden, det är så vackert där med ett stort träd mitt i alla glimmande ljus. Vi stod där en stund och njöt av de vackra ljusen och tittade på de ljusen som vi hade tänt. Bredvid minneslunden finns det en liten damm som de brukar fylla med massor utav levande ljus i, det brukar de ha varje år, och jag tycker att det är så vackert.
Sen det allra siste gick vi till den nya minneslunden tillsammans och tände ljus. Den var så fin och stor med ännu mera ljus och träd än på den förra, den förra var liten jämfört med den. Den stora var ännu mer vackrare och finare. Sen rann det ett litet vattenfall ner för en stenmur ner till en liten bäck, det var så fint.

Det var så mysigt att gå på kyrkogården i lördags, och perfekt väder fick vi också. Sen åkte alla hem till oss och åt middag. V kokade ris till mormors klassiska köttgryta som vi alltid brukar äta på allhelgona. Den var lika magiskt god som vanligt, den blir godare när man bara äter den en gång om året tycker jag. Jag bara njöt när jag åt. Efterrätten fixar alltid vi, det blev schweizernöt kaka, den var också så god!
Vi bara satt och åt, pratade och skrattade, det var så mysigt att träffas som vanligt.

Älskar denna tradition! <3

Mins godingar! <3
Magiskt! <3
Såå fint! <3
<3
Från den nyaste minneslunden <3
Sjön med ljusen, så fint!
Sjön med de massa ljusen
Detta var så fint, detta var på den nyaste minneslunden
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *