Mingel på Villavägen

I fredags kväll när jag hade kommit hem till mamma efter besöket hos Vava så skulle vi gå till vår granne Aron på lite mingel, för han har träffat en tjej från Polen som skulle flytta in hos honom i fredags, hon heter Anastasia. Aron hade fixat ett överrasknings mingel när hon kom hem. De har vart ihop i ett halvår men hon har inte kunnat flyttat till Sverige förrän nu pågrund av att det är massor utav saker som ska godkännas och kontroller och så, helt otroligt egentligen, men det är ändå bra att Sverige och Polen är så noga med vem de tar in i Sverige och inte. Men nu äntligen hade de fått godkänt. Jag hade aldrig träffat henne innan så det skulle bli kul.
Klockan sex gick vi över gräsmattan till Aron, och utanför i mörkret stod en stark lampa upp mot hans balkong där det var upphängd banderoll som mamma hade gjort på jobbet, där det var bilder på de och där det stod ”välkommen hem Anastasia”, den var jättefin.

Det stod massor med bilar på gatan och det var mycket folk när vi kom dit, det var ungefär tjugo stycken, vi trodde inte att det skulle bli så många, men det var kul. Anastasia hade redan kommit när vi kom så vi hälsade på henne och alla andra när vi kom innanför dörren. Det var jättetrevligt att träffa Anastasia, hon verkade så gullig. Pappa, Jenny och killarna var också där, eftersom att de är bra kompis med Aron med. Så brasorna lekte hela tiden som vi var där.
Aron hade gjort så fint, det var ballonger och foton på de över hela huset.
När alla hade kommit utbringade alla en skål för Anastasia och sen var minglet igång. Anastasia kan inte så mycket engelska, det var lite svårt att kommunicera, men vi gjorde det bästa av situationen och försökte att kommunicera så gott det gick.
Hon håller på att lära sig engelska och svenska.

Aron sa att det inte skulle vara något speciellt, utan bara lite mingel någon timme eller två. Men han hade dukat upp värsta bordet med ost- och chark och lite annat smått och gott. Så jag och mamma tog en gemensam tallrik och satte oss i soffan vid några andra. Bordet var uppdukat med olika kex, olika ostar, marmelad, oliver, spätt med mozzarella och tomat, ja det var så mycket gott. Det fanns grissini som var inlindad i serranoskinka, den var så god. Hela tallriken var god!
Vi satt bara och minglade och hade det jättetrevligt, det var mycket grannar där, så det var trevligt att prata med våra grannar.

Efter två timmar började folk gå hem och vi också så småningom, det var som sagt inte något jättestor fest, utan bara lite trevligt välkomnade för Anastasia. Det var trevligt som sagt.
Jag kan tänka mig att det kändes lite konstigt att komma till Sverige efter att man flygigt från sitt hemland också kommer man hem till ett hus med massor utav folk, men hon tyckte att det var roligt, kändes det som iallafall. Hon hade blivit överraskad.

Det var ett trevligt avslut på den fredagen!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *