Ett efterlängtat besök

Jag har länge väntat på ett besök oss Vava (Vava är min gammelmormor för er som inte vet). Det var jättelängesedan som jag var och hälsa på henne, för varje gång som pappa, Jenny och grabbarna har varit där så har jag inte kunnat eller varit sjuk. Jag har mått dåligt över det och haft jättedåligt samvete. Pappa har nyss varit där men han gav ändå som förslag till mig att vi skulle åka dit i fredags, jag blev jätteglad och var på direkt.. Allt för att träffa Vava och lätta mitt samvete! Jag kom ju hem med taxin i torsdags vet ni, pappa hämtade upp mig på eftermiddagen också sov jag över där till fredag. Det var sjukt längesedan som jag sov över hos pappa eftersom att vi alltid har varit i Vasa på helgerna. Nu skulle jag äntligen få träffa Vava igen.

Vi köpte med oss lite lunch och åkte dit. Oftast (de senaste gångerna) när vi har kommit dit så har Vava legat i sin säng, vilket blir krångligt när man ska fika. Eller så har hon till och med sovit, vilket har varit lite ledsamt tycker jag. Men pappa ringade till boendet och bad de att ta upp henne innan vi kom, så det var jättebra.
Så när vi kom satt hon i sin rullstol i sitt kök, vid sitt köksbord och tittade på TV. Det var underbart att se henne igen. Det var underbart att få krama om henne och säga hej efter så långt tid. Hon sken upp som en sol när hon såg mig. Hon såg lika fräsch, pigg och glad ut sen förra gången jag såg henne, vilket var fantastiskt att se!

Jag satte mig på en stol bredvid henne och pratade med hanne medans vi åt. Sen satt jag där och höll i hennes hand och pratade med henne ända tills vi åkte hem. Killarna sprang och lekte i Vavas lägenhet efter maten men jag satt där och umgicks med Vava. Jag pratade om allt möjligt. Vava pratar inte någonting som en del av er som läser min blogg vet, men hon älskar när någon pratar med henne och det märktes, för när jag satt där och pratade med henne om allt möjligt så tittade hon på mig med hennes vackra ögon och log stort, det var underbart att se. Även om hon inte svarade mig så kändes det verkligen som att hon lyssnade och tog in allt vad jag sa, vilket var underbart! Jag pratade bland annat om hösten, blommor (Vava älskar nämligen blommor), jag berättade om att jag går i tvåan på gymnasiet också berättade jag lite om gymnasiet, jag pratade om julen och massor utav andra saker som jag vet att Vava gillar och uppskattar.

Sen var det dax satt åka hem. Jag kramade henne medans hon log stort mot mig och pussade henne på pannan, det var underbart, det hade jag saknat!
Nu mår jag toppenbra efter i fredags, det var underbart att få krama på henne och prata med henne, och nu har mitt dåliga samvete lättat, vilket känns skönt. Det var härligt att se att hon var så glad. Vava gjorde mitt höstlov ännu bättre! <3

Ia och Hjon skulle komma till Vava efter att vi varit där, mycket besök för Vava i fredags. Men vi hann tyvärr inte stanna kvar så länge. Men det som värmdes i mitt hjärta var att Ia skickade ett meddelande till mig i lördags morse och skrev att när hon sa till Vava ”har du träffat Alice idag”, så log hon stort och hon sa ”Jaa”, skrev Ia. Jag blev så lycklig när hon skrev det till mig i lördags morse, det kommer jag att leva länge på! <3 Ia skrev till mig att min kärlek till Vava är besvarad, vilket är så härligt! <3

Jag tyckte att det var snällt av pappa att åka dit för min skull och jag är så tacksam för det!

Jag älskar dig Vava, det kommer jag alltid att göra! <3

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *