Sista dagen på sommarjobbet

Nu den här veckan har jag fått göra lite olika saker på sommarjobbet vilket har varit både utmanande och roligt. Som ni vet så fick jag packa flaskor hela förra veckan, det var roligt det med men det blev lite tröttsamt tillslut. I veckan har jag fått göra allt möjligt, jag har fått packa handdukar i kartonger, jag har fått räkna och lägga kuvert i stora lådor, jag har fått lägga kuvert och papper i brev och jag har fått göra Volvo.
Att lägga handdukar i en låda behöver jag nog inte förklara så mycket mer, det är ganska konkret! :)
I onsdags jobbade min arbetskompis eftermiddag (hon som också sommarjobbar som jag skrev om ni vet) och jag jobbade som vanligt 8-12, så då fick jag sitta med en annan tjej vid mitt bord och göra Volvo, för det sa jag till min handläggare att jag ville pröva. Nu tänker ni säkert, vadå Volvo?
När man har Volvo så får man packa rengörningssaker till skinnsäten i bilar. Så det var en kartong som inte var viken och där i skulle det först ligga en påse med rengöringsmedel i botten, sen 2 putsdukar och sen på putsdukarna skulle det ligga ett annat rengöringsmedel. När jag var klar med en kartong vek jag in två av fyra sidor också skickade jag över den till hon tjejen som satt mitt emot mig också fick hon vika in de andra sidorna, för de var lite krångliga för mig när man väl skulle få ihop kartongen, så det fick hon göra. Så så rullade på hela dagen.
Det var roligt att göra Volvo, och min handläggare berömde mig för att jag lärde mig det så fort, det tog inte ens tio minuter innan jag hade förstått uppgiften! :) Det gjorde jag hela arbetsdagen i onsdags, men det blev inte segt för det var roligt.

Sen en dag fick jag hjälpa två äldre damer som satt mitt emot mitt bord med att lägga bruna kuvert i blåa låder som tillhör Postnord. Då fick jag en hel låda med bruna kuvert som jag skulle lägga i de blåa lådorna. Det skulle vara två högar med 10 stycken i varje hög, så totalt 20 stycken kuvert i varje låda. Så det höll jag på med i tisdags tror jag att det var, räkna kuvert och lägga de i två högar. Det var roligare än vad det låter lovar jag er. Men det blev mycket lyfta och bära eftersom att de blåa lådorna stod på golvet, men det var skönt att röra lite på sig.
Sen åkte lådorna till damerna i hörnet också la de i de kuverten i vita brev tillsammans med några papper.
När dagen var slut sa min handläggare till mig att de damerna i hörnet hade sagt till honom att jag har hjälp de så mycket genom att lägga det där breven i de blåa lådorna, de var jätteglada och tacksamma för min hjälp, så det var roligt att höra.
Han sa även att jag har hunnit med att göra fyra sånna stora lådor bara idag, det är säkert 100 stycken kuvert i en låda tror jag, alltså hade jag gjort cirka 400 kuvert på fyra timmar. Min handläggare sa bara ”du har ju nästan tömt vårat lager idag Alice, du är så snabb”, hihihi! :)

I torsdags fick jag göra något annat, vilket var roligt. Då fick jag byta plats och sitta med en utav damerna i hörnet och hjälpa henne med breven, alltså med att lägga i de bruna kuverten som jag hade packat i vita brev och sen la hon i något slags informationsblad i kuverten som tydligen skulle vara där i. Men jag var för snabb, så hon hann inte med i mitt tempo, hihi. Så hon sa det till min handläggare när han kom förbi och då skrattade han bara, och sa ”är jag förvånad?”! :)

I fredags började jag kvart över tio för jag var på ett läkarbesök innan. Vi skulle redan sluta ett i fredags, så det blev en kort dag för mig, men jag hann jobba lite iallafall. Men jag får fortfarande lön för fyra timmar eftersom att de hade själva valt att stänga tidigare pågrund av dålig luft. Så det var ju bra. Egentligen slutar de vid tre på fredagar.
I fredags fick jag också sitta där borta i hörnet, fast med en annan kvinna. Då gjorde min handläggare det lite svårare för mig, förutom att jag skulle lägga i det bruna kuvertet skulle jag även lägga i det där informationsbladet i breven. Det blev en utmaning för det var lite svårare att få ner ett papper i brevet, men jag sa det att jag gillar utmaningar! :) Då var jag inte lika snabb som i torsdags när det bara var kuvertet som jag skulle lägga ner, men jag klarade det ändå. Jag fick kämpa lite extra bara!

I fredags var min sista dag på jobbet så jag hade bakat cornflakeskakor, jag hade även skrivit en lapp och tackat för denna tiden osv.
När jag satt och jobbade kom hon anställda tjejen fram till mig som jag skrev om att jag träffade på mitt första möte på Vuxenskolan, innan jag skulle börja. Hon skulle gå hem då så hon ville bara säga hejdå och tacka mig. Hon tackade så mycket för att jag varit där och att hon är så glad över att hon har fått lära känna mig. Hon sa också att jag är en helt fantastisk person och att hon kommer att sakna mig här för jag har tillfört med så mycket och verkligen varit en stor hjälp. Hon önskade mig en skön sommar och lycka till i framtiden, också sa hon att det kommer gå så bra för mig. De orden värmde verkligen i mitt hjärta och jag blev så himla glad!

Efter en stund slutade jag, och min handläggare hjälpte mig att packa ihop mina saker, sen satt han med mig och väntade på pappa som skulle hämta mig i fredags. Då blev jag också överös med komplimanger, han sa som den andra tjejen att jag har verkligen varit till en stor hjälp och att han har hört många som har sagt det från de andra anställda. Han var även så imponerad av min insats och sa att jag har gjort ett fantastiskt jobb. Han brukade oftast säga till mig och det sa han även då när vi satt och väntade att jag allltid är så glad och positiv, att jag alltid har ett leende på läpparna och att jag har spridit så mycket glädje och positivitet på den här arbetsplatsen. Han sa även att jag är en helt otrolig fin och snäll tjej och att han kommer att sakna mig. Sen önskade han mig en fin sommar och all lycka till i framtiden, och att det kommer gå så bra för mig sa även han! :)
Sen avslutade han med: ”tack för att jag fick lära känna dig!”.
Jag blev verkligen överöst med komplimanger, jag blev så glad och tacksam, jag viste liksom inte vad jag skulle säga mer än ”tack så mycket och att jag tycker också att det har varit jätteroligt att vara här”.
Jag blev så glad av deras beröm och komplimanger!

Han sa att han kommer skriva ihop ett litet intyg på att jag har varit där och några meningar om min insats osv, han sa att där kommer det stå allt som jag sagt till dig nu! :) Han sa att det kommer i brevlådan någon gång nästa vecka, och att pengarna kommer om någon månad.

Det har verkligen varit en nyttig erfarenhet detta och jag är så tacksam över att jag fick sommarjobb!

Nu går jag på semester! :-)

Så här ser en kartong ut till Volvo, så den har jag packat. Tyvärr kunde jag inte visa er hur det ser ut inuti för den är klistrad på baksidan.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *