Sista läkarbesöket, botox

I fredags morse hade jag mitt sista läkarbesök på barnhabiliteringen. Jag har ju inte haft mitt överlämningssamtal heller med vuxenhabiliteringen för att Maria, min sjukgymnast var sjuk och det har hon varit sen dess och nu har hon semester. Men nu skulle vi ta ett litet överlämningssamtal tillsammans med Maria, min arbetsterapeut och min läkare samtidigt. Vuxenhabiliteringen var tyvärr inte med. Det var pappa som följde med mig i fredags.

Maria kom och hämtade oss i väntrummet och medans vi väntade på min läkare gick hon igenom min c med mig, Vi checkade av hur rullstolar, ortoser och handortosen funkar osv. Jag har inte använt handortosen på ett tag nu pågrund av sommarlov, då tappar jag tyvärr rutiner. Då kom vi in på botoxen för armen och undrade när jag får en remiss dit. Jag har ännu inte fått en tid för den, men jag står fortfarande i kö. Det blir säkert till hösten.

Sen kom min läkare och han började fråga mig först hur jag mår osv, jag sa då att jag mår bra förutom att jag har fått värre problem med magen/magkatarr, så då pratade vi lite om det och även om mitt läckage. Men de på Habiliteringen gör inget åt det, för jag har redan den bollen i rullning hos tre personer inom det ämnet! :) Sen pratade vi lite om mina mediciner osv. Jag slapp väga och mäta mig i fredags för han såg i datorn min vikt och längd eftersom att jag hade tagit den i måndags när jag var hos magläkaren. Han visade då en kurva på sin dator på min vikt och längd. Jag ligger på kurvan på min längd men eftersom att jag har minskat i vikt så var viktkurvan lite under sträcket där jag borde ligga.

Vi pratade massor, men jag kommer inte ihåg allt hihi, men jag kommer nog ihåg det viktigaste iallafall!
Han frågade mig hur jag är i kroppen och jag sa då att det är periodvis, vissa dagar är jag stelare än andra. Men att min vänster arm har blivit mycket sämre och att den inte gör som jag vill, det är ju därför jag ska ta botox. Min pappa flikade även in att jag får ont och blir stelare på vintern, när det börjar bli kallare ute, det stämmer bra.
efter det kände han lite på mina ben, fötter och armar, sen tittade han på mina reflexer, de är inget fel på iallafall! :)
När han satte sig på sin stol så sa han att han ville att jag skulle ta botox i vänsterfoten igen. Jag blev förvånad för jag har inte tänkt på att det skulle vara aktuellt, men han tyckte att jag hade blivit stelare i vänsterfoten och det märkte jag också när han kände på den. Det blir säkert i samband med vänsterarmen sa han, jag hoppas att de kan göra det samma dag, så jag slipper det där flängandet.

Sen hade vi liten avstämning inför vuxenhabiliteringen och jag berättade om mina önskemål osv. Jag sa då att jag ville fortsätta med CPU mättningen för att ha lite koll på min kropp. Då sa läkaren att på vuxenhab har de CPU mättning ungefär vartannat år, på barn har jag haft det regelbundet eftersom att jag växer, men det är faktiskt lite skönt att jag slipper det nu varje år.
Maria sa även att nu får jag ringa och boka läkartider, kontroller, CPU mätningar och ortopedtider själv, nu när jag blir 18 skickar man inte ut brev längre utan nu måste jag själv ta kontakt med vuxenhab och vården. Det känns lite läskigt, då måste jag verkligen känna efter i kroppen och själv ta kontakt med habiliteringen. Det är vuxenlivet det! :)

Vi bestämde även att de skulle skriva över mig till vårdcentralen i Angered, Närhälsan, eftersom att jag kommer vara där mest i höst så kan jag gå dit om jag får problem med något. För i höstas när jag mådde så dåligt så fick jag inte gå dit eftersom att jag inte var skriven där.
Jag frågade Maria och min läkare var jag vänder mig om jag får problem med kroppen eller om mitt ben ballar ur igen? Det är ganska viktigt att veta tycker jag. Läkaren svarade då med att, nu när jag är vuxen måste jag gå till en vanlig vårdcentral om jag får problem med kroppen, sätta sig på akuten eller gå till vårdcentralen är det som gäller. Jag måste även gå till vårdcentralen om jag behöver något intyg, hjälp med mediciner eller något annat. De har nämligen inga läkare på vuxenhab. Jag tycker att det verkar helt otroligt, varför har de inga läkare på vuxenhab? Jag menar ska jag då gå till en vanlig vårdcentralen om jag får problem med min CP-skada? De har ju ingen aning om min skada. Det känns lite konstigt faktiskt!
Läkaren berättade då att om inte vårdcentralen kan hjälpa mig och det handlar om min CP-skada så skickar de en remiss till vuxenhabiliteringen så får jag förmodligen komma dit istället.

Sen var mitt sista läkarbesök slut på barnhabiliteringen, det känns lite vemodigt!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *