En underbar skolvecka

Denna veckan har varit så himla bra, nog den bästa skolveckan på hela terminen. I måndags fick jag reda på mitt naturkunskapsprov som jag hade förra onsdagen. Jag tänkte att det får gå som det går, jag är nöjd bara jag får godkänt, för jag satsar inte så högt i den kursen. Men det visade sig att jag fick ett C, det trodde jag aldrig, så jag blev väldigt glad. Ett C kanske inte säger er så mycket, för er som inte kan betygssystemet, men jag kan säga att det är medelbra typ. Men för mig är ett C jättebra. Så det gjorde min måndag.

På tisdagar brukar jag ha sovmorgon till 10:10, men jag brukar ändå gå upp runt kvart i åtta, åtta eftersom att jag lägger mig som vanligt på måndagarna. Men i måndagskväll tänkte jag att jag skulle unna mig lite extra sovmorgon (försöka iallafall), så jag ställde klockan på 08:30. Jag tänkte att jag förmodligen kommer att vakna före halv nio eftersom att jag la mig ungefär vid den tiden i måndagskväll. Men det slutade med att jag vaknade av att mobilen ringde klockan halv nio i tisdagsmorse. Jag sov så djupt och så skönt så jag hade svårt för att förstå vad det var för ljud som lät. Alltså hade jag sovit i nästan tolv timmar, men oj vad skönt det var och jag kände mig så pigg och utvilad. Det var en härlig känsla på tisdag morgon.

Efter att jag hade fixat iordning mig gick jag upp till gemensamma för att äta frukost. Där hade personalen dukat bordet med massor utav frukostsaker och de jag bor med satt runt bordet och åt frukost. I vanliga fall brukar jag komma upp precis efter att personalen har haft klart sin överlämning med nattpersonalen på morgonen och då är det bara jag och personalen där. Då brukar jag plocka fram frukost bara till mig, och personalen hjälper till. Jag brukar alltid sitta själv och äta frukost med personalen, men det har sin charm det med tycker jag.
Så i tisdags var det extra mysigt och lyxigt med ett fint uppdukat frukostbord när jag kom upp också fick jag sällskap av mina huskompisar runt frukostbordet en liten stund iallafall. Dessutom hade personalen satt upp adventstjärnor i fönstren i måndagskväll, så det gjorde det extra mysigt. Jag fick en härlig julkänsla i kroppen.
Den morgonen var verkligen härlig, morgonen gjorde verkligen min dag.

I onsdagskväll fick jag vara med och sätta upp och klä julgranen på Storås. Det brukar jag tycka om så då var personalen schyssta och frågade mig om jag ville vara med. Inga andra ville vara med så det blev bara jag och nån personal. Storås har en vit plastgran som är väldig mysig. Vi satte på härlig julmusik och pyntade granen, sen drack vi glögg, det var en mysig kväll på Storås. Det var min första glögg för i år, och det var så gott och juligt.

Sen i torsdags var jag på Angereds vårdcentral själv och tog antikroppstest för Covid-19. Jag har aldrig varit på något sådant själv, varken på sjukhuset eller på någon vårdcentral. Så jag är faktiskt stolt över mig själv att jag fixade det själv (om man nu får vara det :)). Under nästa vecka får jag veta om jag har antikroppar för Covid-19 eller inte…spännande.

I fredags hade jag psykologiprov som jag har pluggat inför hela veckan. Jag var lite nervös inför det, men kände ändå att jag hade rätt bra koll på läget. Det var ett rätt så ”enkelt” prov, det var nog enkelt eftersom att jag hade pluggat såklart. Jag hann inte färdigt med provet, men jag har bara en fråga kvar, så den ska jag göra på måndag. Men överlag känner jag mig väldigt nöjd över provet, så det känns skönt. Nu tror jag inte att vi har några fler prov innan julavslutningen, förutom att jag ska ha matteprov, men det är det enda hoppas jag. Vi har annars bara inlämningar som vi ska ha klart innan jullovet.

Förra helgen städade jag även i mitt rum på Storås och satte upp min ljusstake och min tomte, jag gjorde julmys helt enkelt. Det blev så himla fint, så nu är det så mysigt att komma hem varje dag efter skolan.

Ja, som sagt, fler sånna här veckor tar jag gärna. Denna veckan livade upp livet lite i denna pandemitid!

Nu blev detta ett jättelångt inlägg, men jag kände att jag hade mycket att berätta, hoppas att ni tyckte om det! :)

Jag önskar er alla en mysig första advent!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *