Pasta med pesto & mozzarella

I måndags var det dax igen för matlagning i skolan med min arbetsterapeut. Som ni vet så älskar jag att laga mat och när jag lagar mat i skolan så får jag prova på, försöka och göra det mesta själv, vilket jag tycker är så roligt. Det är utmanande men bra träning inför vuxenlivet. I måndags valde jag att laga pasta med pesto och mozzarella, lyxigt va?

Jag tycker att det är svårt att koka pasta, eller ja jag har inga problem med pastakokningen, utan det är just när man ska hälla av vattnet från kastrullen. Men då tipsade min bonusmamma Jenny om att man kan ta upp pastan från kastrullen istället medans kastrullen är kvar på spisen, och lägga upp på tallriken. Det ville jag prova för det lät så himla smart.

När pastan hade kokat klart ställde jag en tallrik bredvid kastrullen och provade att sleva upp pastan med en pastaslev. Det gick jättebra och jag blev så glad över att det faktiskt gick.
Sen skar jag tomater, skar sparrisen som också tillhörde denna maträtten, jag la även i mozzarellabollarna och peston. Jag öppnade peston, jag glömde av att den var så rinnig så det kom en del på fingrarna och bordet, men men det viktigaste var att resten hamnade i skålen. Jag la även i oliver som skulle vara i maträtten, det var stora gröna oliver, som jag älskar så mycket. Sen blandade jag ihop allt till en röra och såg till att peston kom överallt.

Maten var så god, alltid när jag lagar något i köket så blir det så himla gott. Jag måste bara göra om den maträtten!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *