Min första jobbintervju

För någon vecka sedan fick jag hem ett brev från Ung och Omsorg om att man som ungdom kan jobba som teamledare för en grupp ungdomar på ett äldreboende nära där man bor. Då är man ansvarig för en grupp ungdomar som jobbar på ett äldreboende. Som teamledaren får man ansvara för ungdomsgruppen, man får planera olika aktiviteter för de äldre, lägga ungdomars schema osv.
Jag tyckte att det verkade roligt och en bra erfarenhet så jag skickade in en ansökan.

För någon vecka sedan ringde en kille från ung och omsorg och ville ha en intervju med mig. Jag blev så glad, så vi planerade in en intervju förra lördagen. Det var på länk då pågrund av Corona. Det var min första jobbintervju, så jag var nervös men jag tyckte att det skulle bli väldigt spännande.

Det var en kille som jag pratade med, han var väldigt trevlig så jag fick ett lugn i kroppen när han var så lugn. Jag berättade lite om mig själv, jag sa bland annat att jag är en positiv, glad, social, omtänksam och snäll tjej som gillar nya utmaningar och att träffa nya människor. Jag berättade även att jag har en cp-skada, det var jag mest nervös över att berätta. Men det skönaste var att han ryckte mest på axlarna åt det och det verkade inte som något problem, vilket jag blev så glad över, det var verkligen skönt. Han frågade även hur jag kommer att hantera jobbet och vilken person jag kommer vara. Jag sa då att jag vill sprida glädje och positivitet på mitt jobb, så alla känner sig välkomna och blir glada. Det vill jag verkligen, det är viktigt för mig.

Sen frågade han hur jag hanterar stress och vem jag är i ett gruppsamtal osv. Han berättade även om olika situationer som kan hända i jobbet också frågade han mig hur jag som teamledare kommer att hantera dessa situationer. Jag tyckte att det var svårt när jag inte viste vilka olika situationer som han skulle berätta om, och veta vad man skulle svara. Men jag försökte svara så utförligt jag kunde.
Han tog t.ex upp sånna situationer som ”vad gör du om en ungdom i din grupp blir ovänn med någon annan ungdom eller om det uppstår konflikter på jobbet?” Eller så var det en situation som t.ex ”om du har planerat en aktivitet för dagen, men att de äldre inte vill göra den aktivitet som du planerat utan någon annan aktivitet, vad gör du då?”
Ja, det var många sånna situationer som jag skulle svara på. Även om jag tyckte att det var svårt, så tyckte jag att det var roligt.

Jag är väldigt nöjd över intervjun och min insatts om jag får säga det själv. Nu håller jag bara tummarna på att jag får jobbet, det vore så roligt. Jag får reda på om jag får jobbet eller inte senast den 18 december, och om jag får jobbet så börjar jag jobba sista helgen i januari. Han sa även om jag får jobbet så kommer jag att jobba på Äldreboendet i Sandared där jag bor. Det tar bara fem minuter med Elof dit, så det vore perfekt. Det bästa är att jobbet påverkar inte skolan, utan man jobbar endast på helger och lov.

Bookmark the permalink.

One Response to Min första jobbintervju

  1. Mormor says:

    Så spännande! Nu håller vi tummarna!🥰🙏❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *