Återbesök – Botox, armen

Förra måndagen innan jag var med om den jobbiga slangen i näsan så var jag på återbesök hos den läkaren som tog botoxen på mig. Det var på ungefär samma ställe på Sahlgrenska, så det var väldigt praktiskt. Jag känner fortfarande ingen skillnad i armen tyvärr. Jag sa det till läkaren som tog botoxen på mig, hon såg väldigt fundersam ut. Jag fick ju så bra effekt av botoxen i foten förra året. Hon tittade därför om det var samma märke på botoxen, och det var det så det var inte anledningen iallafall.
Botoxen blandas där och då, precis innan de sprutar in den i musklerna, så hon sa att det finns en liten risk att just den flaskan hon tog var något fel på. Hon frågade mig om jag ville testa igen, alltså göra om det. Jag sa att jag får fundera på det. Jag vet fortfarande inte om jag vill testa att få botox i armen igen eller inte. Jag vet ju inte om det kommer göra någon skillnad om jag provar en gång till. Då måste jag ju sövas igen och så, det vill man ju undvika om man kan.

I fredags var jag på Habiliteringen i Borås angående botoxen i armen. Där träffade jag min arbetsterapeut och min nya fysioterapeut. De tittade på mina handortoser, den nya och den gamla. Den nya fungerar inte så bra som jag har skrivit om innan så därför använder jag den gamla. Nu det senaste har jag bara använt den varannan natt eftersom att jag har fått utslag av handortsen, som typ värmeutslag på handleden, vilket är jättekonstigt. Iallafall så sa de att jag ska försöka att ha den varje natt. Handortosden är väldigt bra, för då får jag stretchingen hela natten.

Sen fick jag ligga på britsen och de kände på min arm, hand och fingrar och de mätte de mätningarna som de brukar göra på CPU mätningarna. De jämförde siffrorna med de förra siffrorna på den senaste mätningen, just på armen och handen då.
Det har blivit skillnad, botoxen har hjälpt lite iallafall. De såg viss skillnad på några övningar. Det är inget som jag märker i vardagen tyvärr men det var ändå kul att höra att det har gett någon effekt iallafall.
Sen har jag ju stretchövningarna som jag ska fortsätta med. Jag fick även en till stretchövning och det är att jag ska sträcka ut tummen, för den går lätt inåt. Detta ska jag göra exempelvis när jag sitter och tittar på tv eller som nu, när jag sitter och bloggar.

De visade mig även hur det hade gått i förra CPU mätningen som vi gjorde i början av hösten. Det var första CPU mätningen på vuxensidan. Jag fick då ett häfte på varje övning, och ett litet diagram med färgerna grönt, gult och rött. Om den svarta linjen gick över på gult var jag lite stel och om den gick över på rött var jag jättestel. Medans grönt var bra. Det var lite olika för min del, men mest var jag på det gröna, så det var ju bra. På de delarna som jag var uppe på det gula eller det röda, fick jag lite extra stretchövningar på.

Efter cirka en och en halvtimma var vi klara, det tog mycket längre tid än vad jag trodde att det skulle ta.

Såhär kan en sida se ut i CPU häftet
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *