Adventshelg med ALLT

I fredags hämtade mamma mig på Storås. Denna helgen blev det en mamma helg. Det skulle bli väldigt skönt att komma hem kände jag. Förra helgen var jag kvar på Storås, så denna helgen skulle det bli extra mysigt att komma hem. Efter en helg på Storås längtar jag hem så mycket, jag längtar efter den kärlek jag får hemma och alla underbara skratt. Hemma är alltid hemma. I fredags när jag och mamma kom hem satte vi upp adventsstjärnorna i fönstren, det blev så mysigt.
På kvällen åt vi ost-och chark, jag har inte ätit det sen i september, så det var verkligen dax! :)

På lördag förmiddag bakade vi pepparkakor med Sisko (Elliots farmor). Hon var med på distans och även mormor på distans en liten stund. Det var mysigt.

Jag har klickat hem julklappar hela veckan förra veckan, det har varit ett nöje, jag tycker att det är väldigt kul. Nu är jag dessutom klar med alla mina klappar, vilket känns skönt. Iallafall så hade jag två paket att hämta ut på mitt ombud i Sandared så då tänkte jag hämta de i lördags. Jag hade ingen rullstol med mig hem så jag fick traska ner med mina egna ben för jag ville komma ut. Mamma och Elliot följde också med. Det var jobbigt att gå ner och gå hem sen, men det var skönt att röra på sig lite. Det var bara två stora paket som jag hämtade så jag tryckte att det var lite konstigt eftersom att jag hade beställt mycket mer julklappar i veckan. Men sen när jag kom hem låg det massor utav små paket i brevlådan också, så det var en hel hög i brevlådan som var aviserade till mig. Men det är inte över än, jag väntar på fler paket! :) Jag är så nöjd med mina julklappar i år!

Senare i lördagskväll när Elliot hade somnat satt jag och manna med min gamla dator i knät och tittade på gamla bilder och filmer. Det är alltid så roligt och mysigt tycker jag. Det väcks så mycket härliga minnen i mig och jag får en varm känsla i kroppen. Jag är så tacksam och glad över mitt liv och min barndom, och att jag har en sån fin familj och släkt. Vi har så otroligt mycket filmer och bilder och från alla år, vi har sorterat de i mappar beroende på år. Det känns nästan som att jag har hela mitt liv i en hårddisk. Dessutom var det bara bilder och filmer från mammas-Markos familj och släkt så ni kan ju tänka er att jag har ännu fler bilder med pappa och min släkt på den sidan.
Ja, det var en mycket mysig kväll med mycket härliga skratt, tiden går bara så fort när man tittar på gamla foton och bilder.

Igår var det äntligen första advent. Vi åkte ner till stranden och grillade korv med Markos kompis Tomas och hans hund Nina. Vi satt vid den sprakande elden, tittade ut över sjön, åt korv och drack glögg, det var en härlig stund.
Sen åkte vi hem och tände det första ljuset på advetsljustaken och byggde pepparkakshus. Mamma satte ihop det och jag och Elliot dekorerade det med godisarna Non Stop.

Jag och Elliot fick även varsin adventskalender av mormor och morfar, och av mamma och Marko. Av mormor och morfar fick jag en adventskalender med Lindors choklad och av mamma och Marko fick jag en kalender med lyxgodisar. Båda kalendrarna var så lyxiga och jag blev så glad och tacksam. Nu ska jag verkligen lyxa! Jag längtar tills imorgon när jag får öppna första luckan! Man blir aldrig för stor för en adventskalender! :)

När jag kom till Storås senare på kvällen såg jag något som låg på mitt skrivbord. Där låg det också en kalender också stod det: ”Till Alice ifrån Tomten <3. En lapp om dagen kan du vända, med min kärlek som jag vill sända. OBS! Kalendern på bordet hela tiden annars kan du gå händelserna i för väg!”
Jag blev så glad, men jag viste ju inte vem det var ifrån. Men senare på kvällen fick jag reda på att det var från Wilma! Så himla gulligt av henne, jag blev alldeles rörd, att hon har ansträngt sig för min skull! <3

Ja, en toppen vecka avslutades med en riktig mys- och toppenhelg!

Kraaam
Jag och Nina vid elden <3
Dekoration på Papparkakshuset
Pepparkaksbak med Sisko på länk!
En fredag i lyx!
Vardagslyx i december!
Bara massor utav lyxigchoklad :)
Wilmas fina adventskalender till mig

Bookmark the permalink.

One Response to Adventshelg med ALLT

  1. Mormor says:

    Vilken fin helg! 🥰❤❤❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *