Kyckling på menyn

Nu har jag inte bloggat på jättelänge känns det som. Men mitt mående har varit lite upp och ner denna veckan också har jag haft mycket i skolan på det, skolan tar direkt inte hänsyn till det, så ja ni hör.
Precis som mitt förra inlägg så ska detta inlägget handla om en utav min specialitet här i livet nämligen mat.
I måndags skulle jag också laga mat med min arbetsterapeut precis som förra måndagen. Denna måndagen skulle vi också vara i träningslägenheten.

I måndags blev det kycklingsallad med tomat, gurka, sallad, gröna oliver, fetaost, bacon, äpple och avokado. Hör ni vad gott det låter? Sen ville jag ha pasta i också för att det skulle bli lite matigare men också för att jag ville öva på att koka pasta.
Jag började med att steka kycklingen och kryddade den, jag har aldrig stekt kyckling innan, men det gick bra det med. Min arbetsterapeut hade köpt färdig tärnade kycklingbitar så jag slapp kära bitar. Sen stekte jag bacon, även så färdig tärnade. Det tänker jag att jag ska köpa när jag blir vuxen, då tar det mindre tid och mindre kraft.
Sen kokade jag pastan, denna gången hade jag pastan i ett durkslag som låg i kastrullen med handtag på så att jag bara kunde ta upp den sen när pastan var klar. Det gick jättebra, då tog jag bara i handtaget och bar pastan bort mot skålen och bara hällde i pastan, så smart. Istället för att försöka fånga upp pastan med en slev.

Sen skar jag gurka, minitomater, sallad, fetaost och äpple, det var inte enkelt men jag löste det med lite assistans. Arbetsterapeuften hjälpte mig att kära avokadon för den var lite svår. Hemma brukar vi alltid ha äpple i salladen, det blir jättegott, krispigt och syrligt. Sen la jag i oliverna och det sista hällde jag på lite olivolja över.

Det var kul att prova att laga kycklingsallad denna gången.

Efter det var det äntligen dax att äta, det var såååå gott!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *