Allt blev inte pannkaka

I måndags var jag supertrött efter lovet trots att jag la mig i tid. Men det ska vi inte prata om i detta inlägget utan att jag lagade mat i skolan. Eller inte i skolan utan i träningslägenheten som Riksgymnasiet äger. Jag har faktiskt aldrig varit där och lagat mat. Jag var lite tveksam först om jag skulle gilla att vara där eftersom att det är lite mindre plats där än i skolan. Men jag gillade det, det kändes mer hemtrevligt.
Jag valde att göra pannkakor denna gången, för jag ville öva på att steka, vända, knäcka ägg, hälla, vispa osv, och då passar ju pannkakor bra.

Jag gjorde typ allt själv, vilket var superkul. Först gjorde jag smeten såklart. Denna gången gick det väldigt bra att knäcka äggen måste jag säga. Det var lite svårt att få i allt ägg när jag väl hade kläckt det för att jag inte ville släppa för då skulle det komma äggskal i skålen, definitivt. Så istället tog jag tre ägg istället för två så det inte skulle bli för lite ägg eftersom att jag hade halva ägget i handen, haha! :) Men som sagt det gick riktigt bra med äggen denna gången….inga ägg till spillo iallafall.
Jag knäcker alltid äggen i en annan skål, jag vågar inte knäcka de i skålen direkt med de andra ingredienserna ifall att det inte skulle gå bra.

Sen hällde jag i mjölk, tog i de andra ingredienserna och vispade till en jämn smet. Jag gjorde det utan att köket blev indränkt i pannkakssmet, så jag är nöjd :).

Sen var det dax för det svåra, att steka. Jag tog en liten mindre stekpanna vilket fungerade bättre. Jag hade förväntat mig att det skulle vara svårt eftersom att jag aldrig hade stekt pannkakor innan. De flesta tycker ju att själva vändningsprocessen är svår. Det var ju inte lätt men det gick bra, de flesta blev faktiskt hela. Det var lite svårt att vända men jag fixade det jättebra, om jag får säga det själv. Min arbetsterapeut blev även imponerad av mig för att vara första gången.
Det gick även bra att hälla i smeten i stekpannan, jag gjorde det med hjälp av ett decilitermått med längre skaft, så det var lättare att greppa. Sånna ska jag verkligen införskaffa mig när jag väl flyttar hemifrån.
Jaa, jag stod där och la i smör i stekpannan, stekte, vände och la de på ett fat. Det var rätt roligt.
Sen fick jag äntligen sätta mig och äta, även min arbetsterapeut åt pannkakorna.
Till pannkakorna blev det keso och jordgubbssylt, men även en efterrättspannkaka med glass!

Älskar när jag blir rädd för spisen i början, haha! :) Synd bara att videon blev pixlig.
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *