1:a advent

Idag är det äntligen första advent, så mysigt! Nu börjar julmånaden, december! Jag tycker att det är extra mysigt och speciellt när första advent är på första december, det känns äkta på något sätt.
Som ni vet så älskar jag julen och allt vad den har att erbjuda, jag tycker att det är en sån mysig högtid med allt vad den innebär, allhelgona och julen är mina favorithögtider. Jag tycker att det bästa är att julen inte bara är julafton och sen är det över utan det är så mycket mer, det är jul hela december. Med adventsmys, glöggmingel, julbord och bara massa jul och mys.
Idag ska jag fira första advent med pappa och familjen, vi är bjudna till Ia och Jon som också har köpt en lägenhet ii Göteborg. Så vi är bjudna till de på lite glöggmingel också ska vi gå på julmarknad i mysiga Haga. Det blir en mysig första advent tror jag.

Hallå, vi måste ta ett moment till hur det ser ut ute, det är snö!! Så himla mysigt. Jag blev så förvånad när jag kom ut i fredags och det var snö ute, det kunde inte bli bättre och precis lagom till första advent! Nu blir det nog extra mysigt i Haga idag tror jag.
Det lyser upp så fint, hela november har varit så mörk och regnig, årets mörkaste månad som de säger på nyheterna, det är ju sant! Jag har knappt sätt solen på hela november, jag skojar inte, inte konstigt jag har varit trött. Så nu är jag så glad för att det är lite snö på baken som lyser upp, och dessutom sol och blå himmel! Så underbart!

Det bästa med första advent och december tycker jag är att man får sätta upp adventsljusstakar, adventsstjärnor och tomtar, börja julpynta helt enkelt. Det lyser också upp i alla fönstren, vilket är jättemysigt tycker jag. Det blir sån mysig stämning när man ser att folk har julpyntat, men även när samhället julpyntar utomhus, på torg osv.
Varje år tycker jag att det är så ledsamt när man ska ta er alla adventsstjärnor och adventssjustakar, det blir inte lika mysigt då och då känner jag ”ha, då var allt över”. Så jag har sett fram emot hela november att få julpynta i mitt rum spå Storås, för det blir alltid så mysigt.
Så igår fick det bli, jag städade även, eftersom att det behövdes efter min sjukvecka och för att jag ville det innan första advent för att det skulle bli extra mysigt! Det blev så fiiiint! Jag satte även upp mina juliga kort på gardinerna som jag gjort själv.
Jag ska även skriva ”God Jul & Gott Nytt År” på min lightbox som jag har i fönstret med en stjärna och en tomte på.
Extra mysigt är det också när man ser snön på gräset utanför, på ”min” hästhage! Det lyser upp så fint!<3
Har ni julpyntat än?

Igår eftermiddags gjorde vi lussekatter här på Storås. Det var meningen att vi skulle julbaka som idag men Storås personalen vet att jag vill vara med så därför gjorde vi det igår eftersom att jag inte är på Storås idag, det var snällt. Jag och en personal gjorde degen före maten och lyssnade på julmusik och sen efter middagen satt vi några stycken och gjorde de, det var jättemysigt.

<3

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *