2018 – Konfa

Detta året har jag också konfirmerat mig, det var en häftig upplevelse. Att samtala om livet och om olika beteenden och upplevelser, det var kul att ha något att fundera och samtala över. Varje torsdag under en lång period gick jag på min konfa. Men det roligaste var nog lägrerna. Mitt första läger i mitt liv! Det första lägret vi var på var på höstterminen, då sov i ”bara” över i Sandhults församlingshem, åt tacos, lekte lekar och hade det mysigt. Det var spännande eftersom att jag var där själv, aldrig sovit borta så innan själv.

På vårterminen åkte vi en längre tur till Vadstena och sov över på ett slags vandra hem där. Det var mysigt. Tuva var ju med mig, jag ville det eftersom att jag inte hade så bra kontakt med mina komfakakompisar och för att jag aldrig hade sovit så långt borta innan. Så vi sov i ett rum där med både toalett och dusch, lyxigt. Vi sov över där i två nätter. På kvällarna åt vi mat, umgicks och kvällsfikade tillsammans hela gänget, det var mysigt. Vi gick ju även den här kyrkvandringen. Det var kul. Det coolaste var när vi gick på nattbönern med nunnorna, det var lite speciellt och en upplevelse. Hela den resan var en upplevelse och väldigt rolig.

Jag kommer ihåg hur mycket gudtjänster och ungdomscafén som jag har gått på iår. Man skulle ju gå på ett visst antal. Ungdomscaffererna var mysiga tyckte jag, fikade, snackade och chillade – hängde.

Sen kom dagen då konfirmationen var, det var så fint väder kommer jag ihåg. Och jag var så nervös och spänd när vi stod utanför kyrkan i våra koppor och när kyrkoklockorna ringde och vi gick in i kyrkan. Det var mäktigt. Jag kom ihåg när vi blev konfirmerade, vi stod vid altaret och fick kors runt halsen, det var häftigt. (Hela konfirmationen kan ni läsa om på bloggen). Sen firade vi att jag blivit konfirmerad med hela släkten på Stema, det var mysigt.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *