2022: Sista Terminen i Skolan

Sista terminen på gymnasiet var nog den hektiska terminen jag varit med om. Det var inte extremt mycket skolarbete (som tur var) men det var mycket saker runt omkring hela tiden, med framtidsplanering osv. Jag tyckte att det var roligt men ibland blev det lite för mycket i huvudet och många många bollar i luften samtidigt.
Det var mycket med framtidsplaneringen som jag hade med min arbetsterapeut och min kurator varje/varannan vecka. Det var mycket jobb, möten, ansökningar, överklagan till LSS, planering med hemtjänst, arbetsförmedling, försäkringskassan, ja ni hör ju, det var så mycket att hålla koll på och göra. Jag är så tacksam för att jag hade de två för jag hade aldrig klarat av allt detta själv, det var knappt så att jag orkade med det då när jag hade två som hjälpte mig. Så jag är evigt tacksam för deras hjälp, det hade aldrig gått utan de. Vi kämpade mycket under den sista terminen för att få ihop allting, men vi lyckades väldigt bra måste jag säga även om det var mycket jobb.

I skolan var det främst gymnasiearbetet som tog mycket kraft och tid den sista terminen, då det skulle vara klart i Maj och då jag även skulle presentera det. Jag minns hur mycket jag kämpade med det där gymnasiearbetet, dag ut och dag in inprincip för att få ihop allt och dessutom göra en presentation in i det sista, vilket också tog extremt mycket tid. Men tillslut var jag äntligen klar med det där gymnasiearbetet och jag presenterade det för hela skolan den 6 maj, vilket jag var jättenervös för men när det var klart var det som att en sten släppte från hela mig och jag fick godkänt, det var så skönt. Jag var dessutom nöjd. Samtidigt som det har varit mycket och tagit mycket tid och energi så har gymnasiearbetet både varit roligt, intressant och spännande att göra.

Jag har även skapat ett UF företag som är min barnbok Turbofart/Funkisboken som jag har arbetat med under året. Jag har fått stått i Nordstan en hel dag och sålt in min bokidé tillsammans med min bästa kompis Wilma som hjälpte mig. Jag har till och med fått ett stort pris för min bok, nämligen Alumni priset, vilket var stort. Som ledde till att jag fick åka på ett stort engagemang som hette Emax i början av sommaren. Boken och mitt UF företag har varit något stort under mitt sista skolår, mycket kämpande och slitande men det har varit väldigt roligt också.

Det har också varit mycket roligt också, speciellt i slutet av terminen då det verkligen började lukta student.
Den 13 maj åkte vi på klassresa med hela klassen till Danmark, eller ja, vi åkte inte till Danmark, vi åkte båten fram och tillbaka, haha. Men det var en väldigt rolig resa med både klasskompisar, assistenter och våra lärare. Det var så god mat kom jag ihåg, både frukostbuffé och lunchbuffé fick vi, det var sååå gott men vad mätt man blev! :-) Det var en rolig dag att få spendera ihop innan vi skildes åt.

Ja vilket skolår, sista året i gymnasiet, fullt upp kan man säga!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *