2022: Vinterresa i Sälen

Detta året har det varit mycket nytt som har hänt, mycket att uppleva och minnas tillbaka till. Något nytt som jag fick vara med om i början av detta året var en vinterresa och att åka skidor i fjällen. Varje år anordnas en vinterresa på RG där man som går i tvåan får åka och åka skidor tillsammans med massvis av personal från både skola, elevhem och habilitering. Pågrund av pandemin har vi inte kunnat åka förrän i fyran. Men det var ändå positivt för det kändes som en liten avslutningsresa innan studenten, så det var roligt.

Den 6 februari satt vi ett helt gäng på en buss påväg upp till Sälen.
Jag hade aldrig varit på en vinterresa någon gång i hela mitt liv, jag hade ens inte varit uppe i fjällen eller ens åkt skidor, så det tyckte jag skulle bli jätteroligt och spännande. Men jag hade ingen aning om vad jag hade att förvänta mig.
Vi bodde på ett jättefint lägenhetshotell och åt lunch och middag på restaurang varje dag. Jag kom ihåg att jag fick sova i en stor dubbelsäng med en stor tv framför, det var så lyxigt och härligt att chilla där efter en dag i backen.

Vi hade egna instruktörer som vi åkte med varje dag och det var verkligen skitkul, jag kom ihåg att jag var lite skeptisk först, men oj vad kul det var. Hela grejen var en upplevelse, hela miljön, att vara i fjällen liksom, det har jag aldrig upplevt. Även om det var kallt så var det en härlig luft och en helt underbar miljö, det var så häftigt och så vackert med bara massor utav snö, backar, sol och grantoppar överallt, ja, magiskt var det! Det var nästan för fint för att vara sant.
Jag hade en helt galen instruktör som körde så fort med mig, och till och med i skogen, men jag gillade det så mycket, det var svinkul, jag gillar ju fart och fläkt.
Jag provade till och med att åka i svart backe, men det var läskigt, men alla andra backar älskade jag!
Förutom skidåkningen var det så roligt att bara umgås med allihop, vi hade så roligt och vi umgicks typ 24/7, vilket var härligt.

Att åka sitski var jätteroligt men jag provade även att ”åka” stående, det var häftigt men jättesvårt och utmanande. Men jag är så glad att jag testade det med!

Ja, vilken resa det var, det var mäktigt! Jag trodde verkligen inte att detta skulle vara min grej, men det var det tydligen, det var så roligt och en häftig upplevelse!
Om jag inte hade åkt på denna resan med RG så tror jag faktiskt inte att jag hade fått uppleva fjällen och allt vad det innebär eftersom att jag är mer för solresor såsom hela min familj.

Så tack för den resan 2022!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *