2023: April 2023

April, härliga april, det är då man känner att våren och ljuset börjar komma på riktigt, det är mycket härligt. Vintern är förhoppningsvis över och man har allt det goa framför sig.

I april förra året var jag inbjuden till en kurs på Habiliteringen som hette ”Leva med CP”. Jag vet inte om ni kommer ihåg de inläggen men jag bloggade om vad vi pratade om på kursen för jag ville att ni skulle ta del av det också så att ni får mer förståelse och kunskap. Det var en mycket intressant kurs som jag älskade att gå på, även om det var två timmar varje tisdag efter fyra timmars jobb och att jag var helt färdig när jag kom hem sen, men det var det värt. Det var en intressant kurs som sagt med mycket bra information men också intressanta diskussioner och lärorikt att träffa andra i samma sits som en själv. Jag fick dessutom lära mig mycket mer om mig själv och om min CP och varför jag är som jag är, så det var mycket lärorikt på det sättet också. Jag kom ihåg att jag tyckte att det var tråkigt när kursen var slut.

Påsken 2023 spenderade jag i Göteborg med familjen. Vi umgicks med Aron och Anastasia i Botaniska trädgården. Det var en mycket härlig dag ute i friska luften med picknick och påskbrasa. Jag kom ihåg att jag gick till Botaniska trädgården, så jag gick typ 1 mil den dagen, lite mer till och med. Jag var helt slut på kvällen men jag hade samtidigt en härlig känsla i kroppen även om den var trött. Sen gav jag mina tre brorsor varsitt påskägg som jag hade fixat själv, de blev superglada, jag brukar inte ge de påskägg så jag tror att de alla tre blev lite förvånade, men då fick jag en varm känsla i kroppen!

Den 27 april skulle jag och Marko ha lite egentid då han bjöd ut mig på basket med mat, VIP-biljetter hade han även ordnat med världens bästa platser, både han och jag var så taggade. Både på basketen men också att få umgås. Men tyvärr så blev han sjuk, det var jättetråkigt. Men då ställde min snälla bonusfarmor upp och följde med mig, det var också roligt. Det var mycket folk och vi hade de bästa platserna som sagt, det var roligt. Ännu ett härligt minne!

Något som hände i april som var mindre positivt var att jag började få ont i min handled, ganska så plötsligt. Ni som vet vet att jag sällan har ont, jag är mest stel och spastisk med tanke på min CP. Så det var jättejobbigt och ovant att ha så ont som jag hade. Jag kom ihåg att jag hade så ont så jag knappt kunde använda handen och jag var tvungen att stanna hemma från jobbet, vilket var lite jobbigt och irriterande då jag var frisk förövrigt. Dessutom var det höger hand såklart, den som jag använder jämt då vänster är lite extra CP! :)
Det var läkarbesök och rötgen men det var svårt att ta på vad det kunde vara. Sen fick jag en jättebra kontakt på vårdcentralen som jag gick hos regelbundet ett tag, där fick jag handortoser, både för natt och dag. De hjälpte jättebra, fast jag hade fortfarande dagar då jag hade jätteont, men det blev bättre som sagt. Min arbetsterapeut på Habiliteringen hjälpte mig även att titta på anpassningar på jobbet osv då hon trodde att det var en arbetsskada och en överansträngning.
Idag har jag fortfarande ont men inte alls på samma nivå, idag klarar jag mig helt utan handortosen på dagen, men har nattortosen på natten vissa nätter. Jag har inte längre kontakt med hon på vårdcentralen, men ska ringa henne om det blir värre, så det är så skönt. Det har varit mycket kring handleden detta år, vilket jag skrivit mycket om på bloggen också.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *