2023: Psykisk Hälsa 2023

Som jag nämnde lite kort i mitt övergripande inlägg om mitt år 2023 så har det har hänt mycket under året men jag känner att 2023 har varit mer ett känslomässigt år för mig, där det har hänt mycket känslomässigt, med mig som person. Alltså inget negativt, jag menar att jag tycker att jag har utvecklats mer på ett känslomässigt plan på ett positivt sätt även om vissa saker har varit jobbiga så är det en naturlig del av livet och jag har vågat öppna upp mig mer.

Jag har börjat prata med människor utanför familjen om mina innersta tankar och känslor och bearbetat saker som jag behöver jobba på men också saker som jag bara vill och behöver prata om. Det har varit så skönt och stärkt mig som människa tror jag att öppna upp mig såpass mycket som jag faktiskt har gjort. Jag har pratat om djupa saker med andra människor som har lättat mitt hjärta och sinne. Det har varit så underbar att prata om livet och känslor! Det har varit så mycket värt för mig och jag känner verkligen att jag har behövt det och det har fått mig att må bättre. Det har varit svårt att ta det steget eftersom att jag tycker att det är jobbigt och svårt att prata om jobbiga saker, men när jag väl har börjat prata om det som är jobbigt så har det gått undan! :) Så det ser jag tillbaka på också när jag tänker på året som gått, och jag tror att det är det som är det största som har hänt under året för min del.

Jag har varit mycket känslosam under detta året, reflekterat och tänkt mycket – både positivt och negativt. Jag har alltid varit en person som tänker mycket och känner mycket på både gott och ont, men detta året har jag verkligen gjort något åt mina tankar och känslor, både de jobbiga och de positiva faktiskt, vilket jag är stolt över. Det kommer jag även att fortsätta med under 2024, det är en process som behövs länge, kanske till och med under hela livet. Att bearbeta tankar och känslor är en del av livet, och ibland behöver man lite hjälp med det och att få prata av sig, vilket jag verkligen har fått göra under året vilket jag är så tacksam över.

Nu blev det väldigt mycket fokus på min mentala hälsa, men som sagt så har det varit något som jag har jobbat mycket på under året, och speciellt nu i slutet av året. Även om jag öppnar upp mig mycket för er så är en del av den resan privat och något som jag inte vill dela med mig av och så får det va, även jag har ett privat liv och det är skönt att ha det.

Även om jag har haft mina dippar, jobbiga tankar och känslor under året så har det ändå varit ett kanon år. Jag har absolut inte varit i en depression, det kan jag absolut inte säga. Jag har bara haft mina dippar ibland som alla människor har och inget långvarigt. Det är naturligt, livet går upp och ner.

Men jag är så glad över att jag har de kontakter runt mig som jag har!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *