2023: Viktig Återhämtning

Som ni vet så är jag väldigt mycket beroende av min återhämtning och speciellt detta året med tanke på att jag har fått bekräftat hjärntröltthet. Den här hjärntröttheten har präglat mig mycket under året som ni säkert har förstått i mina inlägg. Men något som jag vill att ni ska förstå är att jag skriver inte om det för att jag klagar, visst jag har tyckt att det har varit jättejobbigt i perioder detta året som varit men jag klagar inte, jag har bara velat berätta för er hur det är.

Därför har jag behövt att prioritera min återhämtning, det har jag alltid behövt, men extra mycket 2023. Det har varit svårt, speciellt när jag jobbade, då det kändes som jag var igång hela tiden även om jag bara jobbade 50%. Det kändes liksom som att det hände något varje dag utanför jobbet också, och det blev lite mycket bara för både psyket och kroppen, det var nog därför som jag utvecklade hjärntröttheten tror jag tyvärr. Det kändes som jag jobbade 100% varje dag, och tekniskt sätt gör jag ju det hela tiden, att ha en CP kropp är som att jobba 100%.

I juni började jag därför med mina lediga fredagar, vilket gjorde sån stor skillnad för mig. Och fortsatte med de ända till slutet på Erikshjälpen. Då fick jag verkligen längre återhämtning när jag fick längre helg och jag kände faktiskt att det hjälpte. Även om det var rätt tufft att behöva jobba en extra timme varje dag så var det definitivt värt det.

Under året har massagen varit och är så himla viktigt för mig och det har jag fortsatt med regelbundet under året. Den har hjälpt mig jättemycket. Dels för att kroppen äntligen får slappna av på riktigt, jag kan inte slappna av så mycket i mina muskler annars men hjärnan får mycket återhämtning också vilket jag har känt har varit minst lika viktigt med tanke på hjärntröttheten. Både kroppen och psyket får så mycket återhämtning både under och efter massagen, så den är jätteviktig för mig. Man känner sig som en ny människa varje gång. Jag är så himla glad att jag har hittat massagen som faktiskt gör stor skillnad för mig.

Under året har jag även jobbat mycket med den här livsbalansen, vilket jag och min kurator på Habiliteringen har pratat mycket om också. Livsbalansen har jag även pratat mycket om i bloggen och att den är svår. Den är svår även om man inte har en CP-skada, men när man har CP blir den extra svår, och jag är ju inte jättebra på att lyssna på kroppen som ni säkert har läst er till! :)
Även om jag har levt med min CP hela livet så är det ändå svårt att veta hur mycket man orkar och hur viktigt det är med balans mellan aktivitet och vila. Det pratade vi väldigt mycket om på CP-gruppen på Habiliteringen i maj och alla på gruppen kände verkligen igen sig.
Den där livsbalansen har blivit extra viktig nu efter att jag fick min hjärntrötthet och hur man ska hantera den.

Men sen jag slutade jobba har min kropp och hjärna verkligen fått den återhämtningen som den har behövt! Synd bara att man ska behöva vara arbetslös för att kroppen och orken ska sammarbeta!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *